2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Plusz-mínusz: Alapvető identitása a DK-nak az őszödi beszéd

Hír TV

2020. június 1., hétfő 15:45

A Hír TV vitaműsorának mai vendégei Dull Szabolcs az Index.hu főszerkesztője és Kovács András az Origo.hu újságírója voltak.

Kommunikációs zavar van az ellenzék soraiban, amikor még azért is kritizálják a kormányt, hogy visszavonja a különleges jogrendet a járvány végeztével - mondta Kocsis Máté vasárnap este a Bayer Show című műsorunkban. A Fidesz frakcióvezetője az őszödi beszédről is megemlékezett: szerinte az ellenzék a mai napig tagadásban él és igazságbeszédnek titulálja.

Mit gondoltok mennyiben határozza meg még mindig az ellenzéki pártviszonyokat az őszödi beszéd? – kérdezte vendégeitől Trombitás Kristóf.

A műsorvezető kérdésére Kovács András reagált először, szerinte alapvető identitása a DK-nak az őszödi beszéd.

Ebből vezetik le az egész politikai credojukat. 

(…). Ezzel szemben Dull Szabolcs úgy látja 14 év után sok újat már nem tudunk mondani az őszödi beszédről. Az Index.hu főszerkesztőjének véleménye az, hogy inkább a Fidesz identitásának egy fontos része lett az őszödi beszéd.(…) Kovács András szerint, 

az őszödi beszéd az ellenzék tehetetlenségét mutatja még most is, képtelenek megválni Gyurcsány Ferenctől.

A kormányellenes alapállásuk felülírja az őszödi beszédet a DK és Gyurcsány mellett kitartó szavazóknak – tette hozzá az Origo újságírója.

Teljes beszélgetés:

Hír TV