2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A német nagytőke Magyarországon befektet és nem félti a pénzét

Hetek óta összehangolt támadás van Magyarország ellen a gyermekek védelmében hozott pedofilellenes törvénycsomag miatt. Aztán: harmincéves villamosokat vásárolna a Budapestieknek Karácsony Gergely. Az Origo úgy véli, hogy Soros György fia áll Mark Rutte magyarellenes támadásai mögött. Kis Kornélia műsorvezető többek között erről beszélgetett mai vendégeivel: Kósa Andrással, a Népszava újságírójával és M. Kovács Róberttel, a Mediaworks főmunkatársával.

  • Plusz-mínusz: A német nagytőke Magyarországon befektet és nem félti a pénzét

Mark Rutte holland miniszterelnök nemrégiben arról beszélt, hogy térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Erre Orbán Viktor a közösségi oldalán úgy reagált, hogy a magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le.

- Azt érdemes tudni a holland miniszterelnökről, hogy ő korábban a pedofíliát is legalizálni szerette volna, vagyis szerinte elfogadható a gyermekekkel és állatokkal  létesített szexuális viszony, Most  Magyar Nemzet azt írja, hogy Soros György fia állhat Mark Rutte mögött

- vezette fel a beszélgetést Kis Kornélia.

M. Kovács Róbert véleménye szerint a Soros-hálózat vezetői meglehetősen erős bástyát építettek ki a  Benelux államokban. Az ifjú Soros nemcsak Mark Ruttéval, hanem a környező országok több meghatározó politikusával rendszeres kapcsolatot ápol. A térdre kényszerítés meglehetősen erős fogalmazás egy olyan politikustól, akinek erős kormányzati felhatalmazás sincs még saját hazájában sem, ezért valamilyen támogatottság mindenképpen feltételezhető mögötte. Ráadásul az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a Soros-hálózat emberei a magyar kormányt előszeretettel támadják.

Ezzel szemben Kósa András úgy látja, hogy Mark Rutte szuverén személyiség, aki többször nyert választásokat, tehát a demokratikus legitimációját senki nem vonhatja kétségbe.

-        Nemcsak a holland, kormány, hanem az Európai Unió bármely kormánya szuverén kormány, úgyhogy a saját értékrendje szerint úgy dönt és nyilatkozik, ahogy jónak látja -

-        mondta Kósa András.

- Ennek ellenére az ifjabb és idősebb Soros rendszeresen olyan tevékenységeket folytat, amivel megpróbálják az Eu tagállamok politikáját is befolyásolni

- fűzte hozzá M. Kovács Róbert.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!