2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A CDU elhalasztaná Deutsch Tamás kizárását a Néppárti frakcióból

A műsorban szó volt arról, hogy bizonytalanná vált az EP néppárti frakciójának szavazása, amely Deutsch Tamás kizárásáról szólt volna, ugyanis egyes információk szerint a CDU-képviselőcsoportja a szavazás elhalasztását kéri, de górcső alá került az is, hogy Novák Katalin, családokért felelős miniszter minapi szavait a nők és férfiak közötti versengésről tudatosan kiforgatta az ellenzéki sajtó és az is, hogy már le is mondott a Fővárosi Állat- és Növénykert kinevezett főigazgatója, mert bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat ellene nyomozást a rendőrség. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője voltak a vendégei.

  • Plusz-mínusz: A CDU elhalasztaná Deutsch Tamás kizárását a Néppárti frakcióból

A CDU-nak ez a lassú víz partot mos taktikája újra sikerrel jár, legalábbis befolyásolni tudjak a szavazás idejét és menetét? – kérdezte Trombitás Kristóf, műsorvezető.

Az adás felvételekor még nem tudjuk, hogy lesz-e vagy nem lesz-e szavazás, de nagyon sok egybevágó információ arra utal, hogy Deutsch Tamásnak a frakcióból történő kizárásáról nem fognak majd szavazni és ez egyértelműen párhuzamba állítható azzal, hogy múlt héten Magyarország és Lengyelország csatát nyert Brüsszelben és látjuk, hogy most egy kicsit visszább vettek azok a kritikusok, aki például az Európai Néppárton belül is ott vannak a Fidesszel szemben és úgy tűnik, hogy egyfajta kiegyezés történt a például a CDU/CSU-val az Európai Néppárton belül is, de magán az Európai Parlamenten belül is a német dominancia nem megkerülhető, tehát, ha Németország vagy a CDU/CSU nem akarja azt, hogy kizárják Deutsch Tamást, nem akarják azt, hogy a Fidesz elhagyja az Európai Néppártot, azt tegyük hozzá, hogy a Fidesz jelezte, ha Deutsch Tamást kizárják a frakcióból akkor távozni fog az összes többi politikus is a Fidesz részéről. Látják, hogy ennek nagyon nagy áldozata lett volna, a fideszes szavazatokra szükségük van, tehát jegelik ezt a vitát és ez a jegelés most már két éve tart

-          mondta Deák Dániel.

Aki időt nyer életet nyer, úgy tűnik, hogy most Orbán Viktor és Fidesz időt fog nyerni, nem egy nagy találós kérdés az, hogy a CDU mit akar, hiszen a CDU/CSU delegáció vezetője, Caspary már tegnap nyilatkozott és az újságíró ezt ki is Twitterezte, azt mondta Caspari neki, hogy ne érzelmek és felindultság alapján döntsenek (…), amit a Dani is mondott azzal nem tudok vitázni. Valóban Angela Merkel és a német delegáció szava meghatározó a Néppárti frakcióban is (…)

-          mondta Csuhaj Ildikó.

 A teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!