2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Paletta

Paletta: Farmerdivatban is hódít a magyar

Nem csak a szakadt farmer, hanem az is divat, hogy különböző népi motívumok és hímzések vannak rajta, természetesen mindez újrahasznosított anyagokból. A Paletta vendége volt Réti Éva, a Réthy Fashion divattervezője és Petrányi-Szöőr Anna, a Hímezz magyarra! program ötletgazdája. Műsorvezető: Szani Roland.

  • Paletta: Farmerdivatban is hódít a magyar

A kortárs népművészek gyakorlatilag felturbózzák a ruhatárunkat, sőt a maszkokat is. A jelmondat továbbra is az, hogy Hímezz magyarra!, hogy lássák, sokszínűek vagyunk, összetartozunk – mondta el adásunkban Petrányi-Szöőr Anna.

A ruhadarabokon már maga a hímzés is környezetvédelem, hiszen virágokat látunk motívumonként, ehhez adódik hozzá, hogy

Réti Éva újrahasznosított farmerekkel dolgozik.

Valóban nagy szükség van a kortárs népművészetre, hiszen, ha csak a gyönyörű párnákat nézegetjük otthon, akkor nem fejlődik a népkultúránk – tette hozzá Petrányi-Szöőr Anna.

Újra vízre szállnak a női versenyzők a Balatonon

A vitorlázás nem pusztán a férfiak, hanem a nők sportja is, egyre több a női vitorlás. A 4Ladies Cup-Hungary kizárólag női versenyzőknek szóló vitorlásverseny a Balatonon, Balatonföldvár előtt. A Paletta vendége volt Sabján Annamária, vitorlás edző, a Penge VSE vezetője és Zsigmond Orsika élményszervező

Arra a kérdésre, hogy mennyire divat a nők körében a vitorlázás, Zsigmond Orsika elmondta, maga a történelmi hagyomány adott, hiszen Balatonföldvár több mint 100 éve ad helyszínt ilyen versenyeknek, és számos neves női vitorlás vett részt a versenyeken.

A hölgyek között is nagy küzdelem van,

sőt nem ritka, hogy 80 évnél idősebbek is részt vesznek a megmérettetésen.

Az Orient Expressz hangulatát idézi meg Szűcs Gabi és a Stereo Swing legújabb dala

Skype-on kapcsoltuk Szűcs Gabit. Az énekesnő elmondta, hogy még 2019-ben kapott meghívást az Orient Expresszre, hogy adjon koncertet és az az élmény inspirálta a mostani klipet.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!