2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Paletta

Paletta: A digitális oktatás tapasztalata

Szinte napra pontosan egy éve dobták be az iskolákat a mélyvízbe, amikor elkezdődött a koronavírus-járvány első hulláma, akkor a digitális oktatás tapasztalatok nélkül kezdődött, most azonban az iskolákat nem érte váratklanul a fennáló helyzet ás a mostani átállás mindenféle akadály nélkül működött és működik ma is – erről Gazdag László, a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója beszélt Paletta című műsorunban.

  • Paletta: A digitális oktatás tapasztalata

A digitális oktatás nem tudja helyettesíteni a tantermi oktatást, ugyanakkor az tény, hogy a gyerekek a tantervi anyagban nem maradnak el, és később, miután visszatér a tantermi oktatás, teljes mértékben vissza lehet térni a rendes tanításra.

Gazdag László elmondta, az online oktatás sokkal nagyon felkészülést és figyelmet kíván valamennyi pedagógustól.

Meg kell teremteni azt a játékosságot, képi világot, amelyekkel a gyerekek érdeklődését fenn tudjuk tartani, itt a tanárnak nagy a szerepe – tette hozzá az igazgató.

Speciális helyzet az is, hogy a leendő elsősök szülei nem tudnak testközelből megismerkedni az intézményekkel, a gyerekek is többször meglátogathatták a leendő iskolájukat.

Több iskola is úgy próbálja bemutatni az iskolát, hogy videós összeállítást készít és így próbálja meg bemutatni magát a kis elsősöknek, illetve szüleiknek.

Együttműködési megállapodást kötött az OVI-sport Alapítvány és a Debreceni Egyetem

Sportalapozó, mozgásfejlesztő óvodapedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal.

Egy olyan típusú eszközrendszer, amit az alapítvány kidolgozott és az a típusú tudás, ami az egyetemnél felhalmozódott, abból egy új lehetőség is lehetőség is megfogalmazódott (…) az, hogy a gyerekek egy-egy sportág fő mozgáselemeit gyakorolhatják, az kiválóan előkészíti őket arra, hogy később melyik sportág lesz hozzájuk közelálló – hangzott el adásunkban.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke és Dr. Pálfi Sándor, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának tanszékvezetője volt a Paletta vendége.

A rendes lányok csendben sírnak – ősbemutató a Vígstreamházban

Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg, ha nő vagy – ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. Húsz évvel később Durica Katarina megtörte a csendet.

Skype-on kapcsoltuk Balázsovits Edit színművésznőt, aki az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikerének színpadi adaptációjáról beszél.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!