2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Paletta

Paletta: A digitális oktatás tapasztalata

Szinte napra pontosan egy éve dobták be az iskolákat a mélyvízbe, amikor elkezdődött a koronavírus-járvány első hulláma, akkor a digitális oktatás tapasztalatok nélkül kezdődött, most azonban az iskolákat nem érte váratklanul a fennáló helyzet ás a mostani átállás mindenféle akadály nélkül működött és működik ma is – erről Gazdag László, a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója beszélt Paletta című műsorunban.

  • Paletta: A digitális oktatás tapasztalata

A digitális oktatás nem tudja helyettesíteni a tantermi oktatást, ugyanakkor az tény, hogy a gyerekek a tantervi anyagban nem maradnak el, és később, miután visszatér a tantermi oktatás, teljes mértékben vissza lehet térni a rendes tanításra.

Gazdag László elmondta, az online oktatás sokkal nagyon felkészülést és figyelmet kíván valamennyi pedagógustól.

Meg kell teremteni azt a játékosságot, képi világot, amelyekkel a gyerekek érdeklődését fenn tudjuk tartani, itt a tanárnak nagy a szerepe – tette hozzá az igazgató.

Speciális helyzet az is, hogy a leendő elsősök szülei nem tudnak testközelből megismerkedni az intézményekkel, a gyerekek is többször meglátogathatták a leendő iskolájukat.

Több iskola is úgy próbálja bemutatni az iskolát, hogy videós összeállítást készít és így próbálja meg bemutatni magát a kis elsősöknek, illetve szüleiknek.

Együttműködési megállapodást kötött az OVI-sport Alapítvány és a Debreceni Egyetem

Sportalapozó, mozgásfejlesztő óvodapedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal.

Egy olyan típusú eszközrendszer, amit az alapítvány kidolgozott és az a típusú tudás, ami az egyetemnél felhalmozódott, abból egy új lehetőség is lehetőség is megfogalmazódott (…) az, hogy a gyerekek egy-egy sportág fő mozgáselemeit gyakorolhatják, az kiválóan előkészíti őket arra, hogy később melyik sportág lesz hozzájuk közelálló – hangzott el adásunkban.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke és Dr. Pálfi Sándor, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának tanszékvezetője volt a Paletta vendége.

A rendes lányok csendben sírnak – ősbemutató a Vígstreamházban

Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg, ha nő vagy – ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. Húsz évvel később Durica Katarina megtörte a csendet.

Skype-on kapcsoltuk Balázsovits Edit színművésznőt, aki az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikerének színpadi adaptációjáról beszél.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!