2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Eb-társrendező Magyarország

Hír TV

2019. január 28., hétfő 14:55, frissítve: hétfő 17:21

Közös koncerted ad a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Szamosi Szabolcs orgonaművész a Zeneakadémián. A hangverseny a francia zene világába kalauzolja a publikumot, műsoron Debussy, Poulenc és Saint-Saens művei. A koncert közönsége megcsodálhatja a Zeneakadémia megújult orgonájának hangjait. Vendégünk Fehér János, a Filharmónia Magyarország régióvezetője.

Magyarország lesz az egyik társrendezője a felnőtt női röplabda Európa-bajnokságnak. A női Eb-t Törökország, Lengyelország és Csehország szakági sportvezetésével közösen szervezi a magyar szövetség. A magyar válogatottnak jó esélye van arra, hogy túljusson a nyolcaddöntőn. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Villám Lilla válogatott röplabdázó érkezik a stúdióba.

Ópiumkeringő címmel kerül színpadra a Karády Katalin életéről szóló darab a Magyar Színházban. A jazz-story megnevezésű előadásban a leghíresebb Karády dalok csendülnek fel, de a prózai részek alatt is végig szól a zene. Az ópiumkeringő drámai monológok sorában dolgozza fel a színésznő szenvedéstörténetét, attól kezdve hogy a gestapo fogságába került. Pataki Szilvia színművész és Subicz Gábor zeneszerző lesz a vendégünk.