2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Napi aktuális

Orbán Balázs: Nagyon veszélyes, ami történik

Teljesen tarthatatlan, hogy a békéhez a háborún keresztül vezet az út – így reagált a HírTV-nek Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója arra, hogy a kétnapos EU-csúcson döntés született arról, hogy az Unió közös beszerzésen keresztül egy év alatt egymillió lőszert fog biztosítani az ukrán védelmi erőknek.

  • Orbán Balázs: Nagyon veszélyes, ami történik

Orbán Balázs úgy látja, a még több fegyverszállítás, a háborús retorika elfogadhatatlanok és nem szolgálják Európa érdekét. 

Hiába van NATO, ha az egy amerikai védelmi ernyő és Amerika garantálja Európa biztonságát, mert Európa nem képes megvédeni önmagát, akkor Európa kiszolgáltaottsága nagyobb lesz, és ezt a kiszolgáltatottságot csökkenteni kellene (...) Oroszország ne jelentsen fenyegetést Európára nézve ezt úgy tudjuk elérni, hogy Európa saját maga is képes megvédeni saját magát, ezért is indítottuk el a haderőreformot

– tette hozzá. 

Orbán Balázs szerint hosszútávú stratégiai érdeke úgy foglalható össze, 

ha nincs béke és kereskedelmi nyitottság a világ többi részével, akkor az európai ipar, az európai versenyképeeség, az európai munkahelyek mind mennek le, lehúzhatjuk őket a wc-n. 

Teljes interjú:

A kétnapos EU-csúcson brüsszeli tudósítónk, Zöldhegyi Katalin készített interjút Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával.

További epizódok

Áron alul kelt el az MSZP-székház, a rendőrségnek már van gyanúsítottja

Áron alul kelt el az MSZP-székház, a rendőrségnek már van gyanúsítottja

Borbély Ádám, zuglói fideszes önkormányzati képviselő beszélt a Napi aktuálisban a legújabb szocialista ingatlanmutyiról. 2023. október 04.
Ruszin-Szendi: A konfliktus, erőszak és háború az emberi viselkedés szerves, rettenetes része

Ruszin-Szendi: A konfliktus, erőszak és háború az emberi viselkedés szerves, rettenetes része

A háborúról írt könyvet a honvédség volt parancsnoka. Az Afganisztán, Irak és Ukrajna hadszíntereit is megjárt Ruszin-Szendi Romulusz, könyvében arra vállalkozik, hogy öt világos pontba sűrítse a háború alapelveit. 2023. október 04.
Karikó Katalin lánya nagyon örül édesanyja sikerének

Karikó Katalin lánya nagyon örül édesanyja sikerének

Óriási magyar siker, hogy ezen a héten két magyar tudós is Nobel-díjat kapott. Az orvosi elismerést Karikó Katalinnak ítélték oda megosztva. A Napi Aktuálisban Amerikából kapcsoljuk lányát, Francia Zsuzsannát, aki elmondta, hogy édesanyjának mindig az volt a legfontosabb, hogy segíteni tudjon az embereken. 2023. október 04.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Betilthatják az energiaitalokat a fiatalkorúaknak

Betilthatják az energiaitalokat a fiatalkorúaknak

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese gyermekvédelmi javaslatot nyújtott be, amely betiltaná az energiaitalok vásárlását a kiskorúak számára. Az indoklásban az szerepel, hogy az elmúlt időszakban több haláleset is történt, vélhetően az energiaitalok fogyasztása miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!