2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Napi aktuális

Ide próbálják elrejteni Mártha Imre hatalmas vagyonát - Budai Gyula-interjú

Gazdasági csalás gyanúja miatt feljelentést tett Mártha Imre céges ügyei miatt Budai Gyula. Vendégünk volt a Fidesz parlamenti képviselője, aki szerint megpróbálják elrejteni a fővárosi közműcég vezetőjének hatalmas ingatlanvagyonát

  • Ide próbálják elrejteni Mártha Imre hatalmas vagyonát - Budai Gyula-interjú

Bőkezű volt a főváros vezetése tavaly. Milliós prémiumokat kaptak a budapesti cégvezetők. Köztük volt a milliárdos vagyonnal rendelkező Mártha Imre és a Városháza tervezett eladásának egyik főszereplője Barts Balázs. Ők fejenként több mint 5 millió forintot kaptak. A döntés több jobboldali politikus is vitatja. Többek között Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő is.

Karácsony Gergely megint óriásit hazudott és ez nem az első olyan hazugság, ami nyomon követhető

- hívta fel rá a figyelmet Budai Gyula. 

Emlékeztetett,

amikor a Városháza-bizottság meghallgatta a főpolgármestert ő az mondta, hogy Barts Balázs komoly prémiumot kapott év végén, majd ezt utána letagadták és most egy közérdeű adatigénylés során kiderült, hogy Barts Balázs 5,2 millió forint prémiumot kapott 2021 év végén

A fegyelmit pedig azért kapta, mert a főpolgármester háta mögött tárgyalt a Városháza eladásáról - tette hozzá. 

A politikus az egész Városháza-ügyet egy hatalmas hazugságlufinak nevezte. Úgy fogalmazott,

a pici lufik egymás után durrannak ki. 

A Mártha Imre-üggyel kapcsolatban Budai Gyula elmondta, 

a feljelentésében részletesen leírta, hogy mit is tartalmaz ez a stróman-szerződés (...) többmilliárdos vagyonról van szó, ha valaki pedig el akar tüntetni valamit, akkor egy opciós vételi jogot, úgynevezett stróman-szerződést köt, ehhez pedig kell egy stróman (...).

A Fidesz országgyűlési képviselője rámutatott, arról a milliárdos Mártha Imréről van szó, aki ahhoz a holdudvarhoz tartozik, ami indult Gyurcsány Ferenctől és most Karácsony Gergelynél tart. Ez az ember - folytatta -

szemrebbenés nélkül rugdossa ki azokat a közműcégekbe tartozó dolgozókat, akik neki nem szimpatikusak, aki pedig nyilatkozik ezzel kapcsolatban, annak utánanyúl és próbál bosszút állni.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

További epizódok

Tordai néz át minden egyes papírt, amely Karácsony asztalára kerül + videó

Tordai néz át minden egyes papírt, amely Karácsony asztalára kerül + videó

Ötvenmilliónál is többe kerülhetett eddig az adófizetőknek Karácsony botrányba keveredett jogi főtanácsadója. Nagy Attila Tibor és Deák Dániel voltak műsorunk vendégei. 2023. december 05.
Megyeri Jonatán: Magyarország Európa legbiztonságosabb szigete a zsidók számára + videó

Megyeri Jonatán: Magyarország Európa legbiztonságosabb szigete a zsidók számára + videó

Pressman nagykövet szerint a magyar kormány bátorítja az antiszemitizmust. A téma kapcsán Megyeri Jonatán rabbi, a Neokohn főszerkesztője érkezett a Napi aktuális stúdiójába. 2023. december 05.
Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat + videó

Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat + videó

Gáza: Ritka békés pillanatok után ismét fellángolt a háború. Mi lesz a túszok sorsa? Skype-on kapcsoltuk Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt. 2023. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!