2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Demkó Attila: Hatalmas a feszültség, nagyon sok háború fog kitörni a következő évtizedekben

Feszültséggócok vannak kialakulóban világszerte. Miközben 253-dik napja tart az orosz-ukrán háború, egyre forróbb a helyzet Koszovó és Szerbia között is. Belgrád készültségbe helyzete a hadsereget, és katonai konvojokat küldött a határra.

  • Demkó Attila: Hatalmas a feszültség, nagyon sok háború fog kitörni a következő évtizedekben

Észak-Korea is tovább folytatta rakétakísérleteit. Egy nap alatt 23-at lőttek ki, ezek közül az egyik déli vizeken csapódott be. A fokozódó feszültség miatt Dél-Korea és Japán is teljes készültségben van. És élesedik a helyzet a Közel-Keleten is. Az Egyesült Államok legfrissebb hírszerzési információi szerint Irán készen állhat arra, hogy támadásokat hajtson végre Szaúd-Arábia és Irak ellen. A világunkat sújtó háborús helyzet kapcsán Demkó Attilát, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét kérdeztük. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!