2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi aktuális

Demkó Attila: Hatalmas a feszültség, nagyon sok háború fog kitörni a következő évtizedekben

Feszültséggócok vannak kialakulóban világszerte. Miközben 253-dik napja tart az orosz-ukrán háború, egyre forróbb a helyzet Koszovó és Szerbia között is. Belgrád készültségbe helyzete a hadsereget, és katonai konvojokat küldött a határra.

  • Demkó Attila: Hatalmas a feszültség, nagyon sok háború fog kitörni a következő évtizedekben

Észak-Korea is tovább folytatta rakétakísérleteit. Egy nap alatt 23-at lőttek ki, ezek közül az egyik déli vizeken csapódott be. A fokozódó feszültség miatt Dél-Korea és Japán is teljes készültségben van. És élesedik a helyzet a Közel-Keleten is. Az Egyesült Államok legfrissebb hírszerzési információi szerint Irán készen állhat arra, hogy támadásokat hajtson végre Szaúd-Arábia és Irak ellen. A világunkat sújtó háborús helyzet kapcsán Demkó Attilát, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét kérdeztük. 

További epizódok

A Kreml már felkészült az elhúzódó háborúra

A Kreml már felkészült az elhúzódó háborúra

Hogyan alakul át a front az új harci eszközöktől és az egyre javuló időjárástól? Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdeztük. 2023. március 29.
Az olcsó ukrán gabona tönkreteszi a magyar piacot

Az olcsó ukrán gabona tönkreteszi a magyar piacot

Jelentősen lenyomta az árakat és az unióban már tiltott növényvédőszerek miatt akár az egészségre is veszélyes lehet az országban rekedt ukrán gabona - ezt mondja a Magosz elnöke. Mi lehet a megoldás? Erről kérdeztük Jakab Istvánt. 2023. március 29.
Nem érkeznek az EU-s források

Nem érkeznek az EU-s források

A Napi aktuális vendége volt Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője. 2023. március 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!