2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Magyarország élőben

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely érdemi városvezetői munka élére még sosem állt

A BKV-nak egy hajózási közbeszerzésén egy olyan cég nyert, amelynek sem engedélye, sem referenciája nem volt. A téma kapcsán Wintermantel Zsoltot, a BKK igazgatósági tagját kérdezte Trombitás Kristóf műsorvezető a Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely érdemi városvezetői munka élére még sosem állt

A BKV-nak egy hajózási közbeszerzésén egy olyan cég nyert, amelynek sem engedélye, sem referenciája nem volt. Hogyan fordulhatott ez elő?

- Legalábbis a gyanú nagyon erős erre vonatkozóan és rendőrségi bejelentés is történt a napokban. Kísértetiesen hasonlít ez az ügy a fél-háromnegyed évvel ezelőtti buszmutyi tenderhez, ahol egy olyan céggel szerződött a BKV, egy szintén gyanús közbeszerzési eljárás során, amely szintén rendőrségi vizsgálat tárgyát képezi.

Az információk szerint akkor más cég tulajdonában lévő buszokkal pályáztak és az ellenük indított eljárás folyamatban van.

- Ezért kértük a főpolgármestert több mint másfél hónapja,hogy saját maga kezdeményezzen egy vizsgálatot. Elfogadhatatlan, hogy bármikor amikor közbeszerzési, beszerzési, üzemeltetési kérdés fölmerül, akkor gyanús körülményeket tudnak produkálni. Holott a főpolgármester a választási kampányában  - nagyon sok minden más mellett - nem ezt ígérte. Átláthatóságot, nyilvánosságot és tiszta kezeket ígért. 

- szögezte le Wintemantel Zsolt hozzátéve:

bízik benne, hogy a rendőrségi vizsgálat gyors lesz és arra kéri a BKV-t, hogy az ügy minden részletének kiderüléséig ne kösse meg a szerződést a céggel.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

A Napi aktuális vendége Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági tanácsadó volt, akivel többek között ezeket témákat beszélte meg M. Dobos Marianne műsorvezető: a Fidesz közleményében volt olvasható, hogy nem engednek a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának, illetve napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!