2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula 03:00

Magyarország élőben

Ungár Péter: Értelemszerűen a kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek

A Magyarország élőben extrában Velkovics Vilmos vendégei Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese voltak.

  • Ungár Péter: Értelemszerűen a kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek

„(…) Ön helyesli azt, hogy az a kormány, amelyet a Párbeszéd rendszeresen xenofób hangulatkeltéssel vádol, az a kormány, amikor szállít eszközöket határon túli magyaroknak, akkor ezt számonkérik rajta?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Először is a legfontosabb szerintem azt leszögezni, hogy én is és politikai közösségem is helyesnek tartja értelemszerűen, hogy olyan magyar emberek, akik önhibájukon kívül más országba kerültek, kapnak a magyar állam segítsége végett maszkokat, sőt én alapvetően azt gondolom, hogy az egész koronavírus elleni küzdelemben az országok általában is egymásra vannak utalva és a régiós országok is egymásra vannak utalva, ennek ellenére értelemszerűen, hogy a magyar kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek, ezért is helyes, hogy ha Maros megyébe maszkokat szállítanak.”

-        válaszolta Ungár Péter

Lacza Zsombor: Hatékony terápia lehet az antitestek használata

A már meggyógyult betegek vérében lévő ellenanyag kinyerésével jó esély van arra, hogy a koronavírusos betegek gyorsabban gyógyuljanak. Jelenleg is keresik a donorokat az ellenanyag levételéhez és vizsgálatok elvégzéséhez.

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese elmondta, hogy amikor a vírus megtámadja a szervezetet egy gyulladás jön létre, mely ellen a szervezet védekezésképp ellenanyagot termel, mely a gyógyulás után is megmarad a szervezetben. Ennek kinyerésével és a gyógyításban való felhasználásával a betegek szervezete könnyebben meggyógyulhat. A kezelés a már kórházba került, de még nem lélegeztető gépen lévő betegeknek lehet igazán hasznos, természetesen a lélegeztető gépeken lévőknek is segíthet, azonban az ő esetükben a szövetpusztulás nagyobb probléma, mint maga a vírus. Várják a donorok jelentkezését. Az eljárás a rájuk nézve érdemi kockázattal nem jár, olyan, mint egy átlagos plazmaadás. 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!