2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Ungár Péter: Értelemszerűen a kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek

A Magyarország élőben extrában Velkovics Vilmos vendégei Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese voltak.

  • Ungár Péter: Értelemszerűen a kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek

„(…) Ön helyesli azt, hogy az a kormány, amelyet a Párbeszéd rendszeresen xenofób hangulatkeltéssel vádol, az a kormány, amikor szállít eszközöket határon túli magyaroknak, akkor ezt számonkérik rajta?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Először is a legfontosabb szerintem azt leszögezni, hogy én is és politikai közösségem is helyesnek tartja értelemszerűen, hogy olyan magyar emberek, akik önhibájukon kívül más országba kerültek, kapnak a magyar állam segítsége végett maszkokat, sőt én alapvetően azt gondolom, hogy az egész koronavírus elleni küzdelemben az országok általában is egymásra vannak utalva és a régiós országok is egymásra vannak utalva, ennek ellenére értelemszerűen, hogy a magyar kormány számára a magyarok prioritást kell, hogy jelentsenek, ezért is helyes, hogy ha Maros megyébe maszkokat szállítanak.”

-        válaszolta Ungár Péter

Lacza Zsombor: Hatékony terápia lehet az antitestek használata

A már meggyógyult betegek vérében lévő ellenanyag kinyerésével jó esély van arra, hogy a koronavírusos betegek gyorsabban gyógyuljanak. Jelenleg is keresik a donorokat az ellenanyag levételéhez és vizsgálatok elvégzéséhez.

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese elmondta, hogy amikor a vírus megtámadja a szervezetet egy gyulladás jön létre, mely ellen a szervezet védekezésképp ellenanyagot termel, mely a gyógyulás után is megmarad a szervezetben. Ennek kinyerésével és a gyógyításban való felhasználásával a betegek szervezete könnyebben meggyógyulhat. A kezelés a már kórházba került, de még nem lélegeztető gépen lévő betegeknek lehet igazán hasznos, természetesen a lélegeztető gépeken lévőknek is segíthet, azonban az ő esetükben a szövetpusztulás nagyobb probléma, mint maga a vírus. Várják a donorok jelentkezését. Az eljárás a rájuk nézve érdemi kockázattal nem jár, olyan, mint egy átlagos plazmaadás. 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!