2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Ughy Attila: Karácsony Gergely simán hazudik

A Magyarország élőben extra vendége Ughy Attila a Fidesz fővárosi képviselője volt.

  • Ughy Attila: Karácsony Gergely simán hazudik

Karácsony Gergely szerint a korábbinál kedvezőbb ajánlatot kapott a főváros a Lánchíd felújítására. A baloldali polgármester elismerte, a műszaki tartalom csökkentésével farag a beruházás költségein, így a rekonstrukció 8,5 milliárd forinttal olcsóbb lesz.

"Az, hogy miért ment ezen politikai csata, én megmondom őszintén nem nagyon értem, mert egy olyan típusú háborúba indult el a kormány velünk szemben kommunikációsan, amit megnyerni nem lehet, mert a Lánchíd fel lesz újítva."

Csakhogy a Karácsony Gergely által legalacsonyabbnak nevezett 26,8 milliárd forintos ár nem tartalmazza a Széchenyi téri villamos és közúti aluljáró rekonstrukcióját, ellentétben a korábbi főpolgármester, Tarlós István idején kiírt közbeszerzési eljárásra érkezett ajánlattal. Ebben a Lánchíd felújítására eső rész 5 milliárd forinttal kevesebb volt a mostaninál, ezt a tendert azonban az új városvezetés érvénytelennek nyilvánította.

A Magyarország élőben extra vendége Ughy Attila a Fidesz fővárosi képviselője volt a témával kapcsolatban. 

"Tévéből és rádióból halljuk azt, hogy matematika óráról hiányzott a főpolgármester úr, mert ha tudná azt, hogy azonos-azonossal összehasonlítva lehet számszerű végeredményre jutni, akkor azt is tudná, hogy ez nem 5 milliárd spórolás, hanem 5 millió túlköltés."

- mondta Ughy Attila.

"Lényeg, hogy a közjót mozdítsuk elő: olcsóbban a legkevesebb problémával a környéken élők egy korrekt felújítás készüljön el. (…) Alkudja ki a kedvezőbb árat Karácsony Gergely."

- tette hozzá. 

Karácsony Gergely azt állítja, hogy 9 hónapja vár arra a kormányhatározatra, hogy az a hatmilliárd forint megérkezzen - hozta fel a műsorvezető.

"Karácsony Gergely bizonyos szempontból van amikor tájékozatlan, van amikor picit félrenéz, de ebben az egy mondatában kifejezetten rosszindulatú. Azt is mondhatnám, hogy simán hazudik."

Karácsony Gergely ott volt azon az ülésen, ahol Ő maga is megszavazta azt, hogy a hatmilliárd forint a teljes beruházás utolsó összegeként fog megérkezni. Vagy aludt, vagy lélekben nem volt ott azon az ülésen

Teljes beszélgetés:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!