2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Trócsányi László: Az EU egyes intézményei szeretnék elfelejteni, hogy a nemzeti alkotmányoknak köszönhetik a létüket

Brüsszel vagy a tagállamok irányítsák az Uniót? Ezt a kérdést jártuk körbe Trócsányi Lászlóval, a Fidesz Európai Parlamenti képviselőjével Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Trócsányi László: Az EU egyes intézményei szeretnék elfelejteni, hogy a nemzeti alkotmányoknak köszönhetik a létüket

„Miniszterelnök úr azt mondta a reggeli rádióinterjúban, hogy az Európai Parlament szeretné átvenni az egész Európai Unió irányítását. Az Európai Parlament mégiscsak az egyetlen olyan szerve Brüsszelnek, amelyiket választottak. Mi a gond ezzel, képviselő úr?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Azt gondolom, hogy a nemzeti alkotmányokat illene elolvasni mindenkinek és akkor rájövünk arra, hogy az európai integráció intézményei, az Európai Unió pontosabban, a nemzeti alkotmányoknak köszönhetik a létüket. Tehát a tagállamok döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy európai integrációs szervezetrendszert és a tagállamok döntenek arról, hogy mi fog történni ezekben az intézményekben. Tehát a tagállamok adják az alapokat. (…) Hol van a probléma? Ott van, hogy az Európai Unió egyes intézményei, azok szeretnék elfelejteni mindazt, ami mondtam, hogy a nemzeti alkotmányoknak köszönhetik a létüket és úgy gondolják, hogy a saját hatáskörük kibővítésével megfordítják ezt a képletet és ennek megfelelően az európai intézmények fogják vezetni a tagállamokat.”

-          reagált Trócsányi László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!