2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Toroczkai László: Mi szeretnénk megállítani a korrupciót

2019. október 7., hétfő 20:13

Korrupció mentes övezetté tenné a magyar falvakat és városokat a Mi Hazánk. A párt 54 településen indít egyéni képviselő-jelölteket, 37 helyen pedig polgármester-jelölteket. A HírTV ma esti Magyarország élő című műsorában Toroczkai László beszél a párt terveiről.

A nyáron még azt nyilatkozta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy minden megyében és kerületben fognak polgármester-jelölteket állítani, de ez nem valósult meg. Toroczkai László elmondta, minden egyes megyében gyűltek az aláírások, sok helyen csupán néhány aláíráson múlott a való jelölés a párt elnöke szerint. Hozzátette, hogy az LMP és a Momentum is kevesebb jelöltet állított, pedig mindkét párt milliárdokból, közpénzből gazdálkodnak, ezzel szemben Toroczkai kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom néhány millió forint saját tagdíjjal, adományokkal rendelkező párt, aki mellett a Fidesz-KDNP és a Jobbik tudott csak több jelöltet állítani.

Felmerült, hogy halott emberek aláírásai is bekerültek a Mi Hazánk Mozgalmas polgármester-jelöltjeinek aláírásai közé. Toroczkai László cáfolta a történteket, elmondása szerint nyomozás még nem indult az ügyben, a Választási Bizottság pedig egyedül nem állapíthat meg ilyesmit, így egyelőre azt mondja, hogy ezek csak sajtóhírek.

Azt gondolom, hogy Magyarországon ennyire visszataszító, undorító kampány még nem volt. Bár nemcsak a kampány undorító, hanem azok a politikusok is, akikről mindenféle leleplező videók előkerülnek.

Hozzátette, a mentelmi jog eltörlését egyedüli pártként a Mi Hazánk Mozgalom képviseli és fölfoghatatlannak tartja, hogy a többi párt miért nem áll a kezdeményezés mellé, hiszen a mentelmi jog csak arra való, hogy politikus bűnözőket valahogy „mentegessenek” vagy megpróbáljanak tisztára mosni.

„A korrupció most már a teljes politikumot elérte, kivéve a Mi Hazánk Mozgalmat”

-jelentette ki Toroczkai László, hozzátette a párt regnáló polgármestereire sosem vetült korrupciós árnyék.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta, pénz hiányában nem tudtak főpolgármester-jelöltet indítani, ezért nem szeretné azt tanácsolni a polgároknak, hogy a legkisebb rosszra szavazzanak, Toroczkai szerint a legjobb út, ha nem szavaznak.

HírTV

x
Rendkívüli hír