2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország élőben

Toroczkai László: Mi szeretnénk megállítani a korrupciót

Korrupció mentes övezetté tenné a magyar falvakat és városokat a Mi Hazánk. A párt 54 településen indít egyéni képviselő-jelölteket, 37 helyen pedig polgármester-jelölteket. A HírTV ma esti Magyarország élő című műsorában Toroczkai László beszél a párt terveiről.

  • Toroczkai László: Mi szeretnénk megállítani a korrupciót

A nyáron még azt nyilatkozta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy minden megyében és kerületben fognak polgármester-jelölteket állítani, de ez nem valósult meg. Toroczkai László elmondta, minden egyes megyében gyűltek az aláírások, sok helyen csupán néhány aláíráson múlott a való jelölés a párt elnöke szerint. Hozzátette, hogy az LMP és a Momentum is kevesebb jelöltet állított, pedig mindkét párt milliárdokból, közpénzből gazdálkodnak, ezzel szemben Toroczkai kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom néhány millió forint saját tagdíjjal, adományokkal rendelkező párt, aki mellett a Fidesz-KDNP és a Jobbik tudott csak több jelöltet állítani.

Felmerült, hogy halott emberek aláírásai is bekerültek a Mi Hazánk Mozgalmas polgármester-jelöltjeinek aláírásai közé. Toroczkai László cáfolta a történteket, elmondása szerint nyomozás még nem indult az ügyben, a Választási Bizottság pedig egyedül nem állapíthat meg ilyesmit, így egyelőre azt mondja, hogy ezek csak sajtóhírek.

Azt gondolom, hogy Magyarországon ennyire visszataszító, undorító kampány még nem volt. Bár nemcsak a kampány undorító, hanem azok a politikusok is, akikről mindenféle leleplező videók előkerülnek.

Hozzátette, a mentelmi jog eltörlését egyedüli pártként a Mi Hazánk Mozgalom képviseli és fölfoghatatlannak tartja, hogy a többi párt miért nem áll a kezdeményezés mellé, hiszen a mentelmi jog csak arra való, hogy politikus bűnözőket valahogy „mentegessenek” vagy megpróbáljanak tisztára mosni.

„A korrupció most már a teljes politikumot elérte, kivéve a Mi Hazánk Mozgalmat”

-jelentette ki Toroczkai László, hozzátette a párt regnáló polgármestereire sosem vetült korrupciós árnyék.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta, pénz hiányában nem tudtak főpolgármester-jelöltet indítani, ezért nem szeretné azt tanácsolni a polgároknak, hogy a legkisebb rosszra szavazzanak, Toroczkai szerint a legjobb út, ha nem szavaznak.

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!