2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Magunknak kell megfordítanunk a sorsunkat

Több hetes szemléletformáló kampányt indított az Alapjogokért Központ, amelyhez egy kisfilm is készült. Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét a címe, és arról szól, hogy miként segítette és védte Európát az elmúlt ezer évben Magyarország. Az Alapjogokért Központ szerint az elmúlt évszázadokban az igazság mindig a magyarokkal volt, de az erő sokszor elfogyott. A videó és a kampány arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a Kárpát-medence népei összefognak, akkor sikeres 100 év vár rájuk. A kampányról és annak részleteiről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  •  Szánthó Miklós: Magunknak kell megfordítanunk a sorsunkat

Hogyan lehetnek a Kárpát-medence népei együtt sikeresek, ugye ennek a kampánynak ez a célja – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

(...) Úgy tudnak a Kárpát-medence népei újra nagyok lenni, ha összefognak és nem engedik egymás ellen kijátszatni az egyes itteni népeket. Azt láthattuk, főleg az elmúlt száz évben, de az elmúlt sok százban is, hogy vagy nyugati vagy keleti vagy déli hatalmaknak az volt a geopolitikai stratégiája, hogy itt vagy a tágabb közép-európai régióban sok, részint eltérő kultúrájú, nyelvű nép él és ha ezeket egymás ellen ugrasztják akkor olyan szituációt tudnak létrehozni, hogy tudnak kijátszani ütőkártyákat az egyes népcsoportok számára vagy azok ellen. Nagyon sok esetben azt láthattuk, hogy azok, akik megtámadták Magyarországot azok jutalmul sokszor ugyanazt kapták, mint mi büntetésül. És ezen azzal a módszerrel tudunk felülemelkedni, hogy nem követjük szolgai módon egy külső irányítótoronynak az üzeneteit (…), hanem rájövünk arra, hogy mi vagyunk az a csodálatos felmentő sereg, akikre vártunk, magunknak kell megfordítanunk a sorsunkat (…) a saját felelősségünk túlmutat a saját sorsunkon, felelősek vagyunk egymás iránt (…) ha azt mondjuk, hogy megpróbálunk felülemelkedni a dolgokon és szerintem nekünk magyaroknak ezer éves horizont magasságában ez a felülemelkedés tud sikerülni, úgy, hogy soha nem felejtjük el a múltat, soha nem feleltjük el a tragédiákat, legfőképpen Trianont nem, de ha ez tud sikerülni akkor egy nagyon erős politikai bázist tudunk képezni akár nyugati, akár keleti hatalmakkal szemben

- mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!