2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Szajlai Csaba: Az Európai Bizottság valójában nem a kormányt, hanem a magyar gazdaságot büntetné

Az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa közölte: az uniós intézmény nem hagyja jóvá a magyar járvány utáni helyreállítási tervet mindaddig, amíg a kormány nem hajt végre igazságügyi reformot. 7,2 milliárd euró járna Magyarországnak az uniós helyreállítási tervből, ha ezt forintosítjuk akkor hozzávetőleg 2500 milliárd forintról van szó. Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese a HírTV Magyarország élőben című műsorában elmondta, látható, hogy igen nagy a tétje annak, hogy az ország ehhez a forráshoz hozzájut-e vagy sem.

  • Szajlai Csaba: Az Európai Bizottság valójában nem a kormányt, hanem a magyar gazdaságot büntetné

Szajlai Csaba felhívta rá a figyelmet, hogy a koronavírus-járvánnyal másfél éve egész Európa sokkot kapott, az Európai Unió és az eurózóna továbbra is recesszióban van és egy ilyen helyzetben az Európai Bizottság valójában nem a magyar kormányt, hanem gazdaságot bünteti, ami része az Európai Unió gazdaságának, hatalmas fejlesztések és beruházások vannak itt, amelyek mind-mind szerves részei a kontinensnek.

A helyreállítási terv azért más, mint az Európai Unió költségvetése, mert amikor az uniós állam- és kormányfők megállapodtak arról, hogy a pénzt uniós helyreállítási csomagként fogják eljuttatni a különböző tagállamoknak, kötvény-kibocsájtásból fedezi az egész Európai Unió. Az első kötvény szervének a kibocsájtása már megtörtént, ezt hitelből fedezi az Európai Unió, a hitel pedig annyit jelent, hogy ezt az uniós államoknak vissza is kell fizetni, így előfordulhat az, hogy Magyarország is visszafizetni a hitelt és nem kap forrás, tehát különleges a helyzet

– ismertette a Figyelő főszerkesztő-helyettese.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Véget ért a kampány, lezajlottak a választások. Az elemzők kielemezték az elemezni valót, szóval lassan beköszönt az úgynevezett uborkaszezon. A Célpontban most felidézzük a kampányidőszak legmeghökkentőbb, legfelháborítóbb, vagy éppen legviccesebb pillanatait.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!