2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Sokan szenvednek a Covid utóhatásaitól - a tüdőgyógyász válaszol

Nehézlégzés, mellkasi fájdalom. A koronavíruson átesett betegek közül sokan szenvednek a Covid utóhatásaitól. Mire lehet számítani a fertőzés után? A HírTV stúdiójában Dr. Szondy Klára tüdőgyógyász szakorvost Velkovics Vilmos kérdezte.

  • Sokan szenvednek a Covid utóhatásaitól - a tüdőgyógyász válaszol

A főorvos elmondása szerint két dolgot lehet elkülöníteni a poszt-Covid és a long-Covid szindrómát, poszt-Covidnak nevezzük, ami négy hét után jelentkezik a fertőzést követően, long-Covid esetén pedig akkor lehet beszélni, ha tizenkét hét után is tapasztalható a tüdőelváltozás.

Rámutatott, amikor elindul a bonyolult immunológiai folyamat, akkor a tüdő nagy része károsodik, a légzőhólyagocska, a parenchymás állomány, aki gépre kerül, annak károsodik a légzőizom is, tehát egy nagyon összetett folyamatról van szó.

A jó hír, hogy a tüdő egy nagyon jól regenerálódó szerv

– emelte ki Dr. Szondy Klára.

Teljes beszélgetés:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!