2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Schöpflin György: Elfogadható megoldás születhet

Élőben kapcsoltuk a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Schöpflin György politológus egyetemi tanárt, a Fidesz volt Európai Parlamenti képviselőjét.

  • Schöpflin György: Elfogadható megoldás születhet

Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy Orbán Viktor Manfred Weber-nek írt levelében foglaltak valójában mit jelenthet Schöpflin György elmondta:

Ez mind a két félnek jelentene egy ilyen bizonyos fajta megoldást. Akkor becsülettel lenne mondjuk fél-tagja a Néppártnak a Fidesz, a Néppárt akkor megszabadulna, idézőjelben mondom, hogy megszabadulna attól a tehertől, hát látjuk, hogy a néppárti baloldal nagyon nehezen bírja az együttélést a Fidesszel, a Fidesz delegációval. Feltételezem, hogy azért, mert otthon, a honi sajtó állandó jelleggel támadja őket, hogy ti néppártiak mit csináltok ugyanabban a frakcióban, mint az a gaz, fasiszta Fidesz. Tehát, ha a Fidesz most már csak szárnyfrakciót hoz létre, esetleg mások is beléphetnek ebbe, ez mind a jövő zenéje, akkor egy ilyen elfogadható megoldás születik.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye, ha Magyarország eláll a vétótól az északi tagállamok, hogyan fogadnák ezt a politológus így vélekedett:

Én azt látom, hogy elsősorban a holland miniszterelnök a legkeményebb, mert Hollandiában választások lesznek márciusban. Az, amit nagyon-nagyon kevesen tudnak Magyarországon, és egyébként Hollandián kívül, hogy a holland közvélemény nagyon euroszkeptikus. És nagy gyanúperrel nézik az európai integrációs folyamatot. Ráadásul számukra a BREXIT az katasztrofális. Át kell szervezni az egész gazdasági, kereskedelmi stratégiájukat. Tehát itt komoly problémák vannak. Tehát ők végképp nem akarják, hogy idézőjelben mondom, hogy a holland adófizetők pénze most oda kerüljön nem hozzánk, hanem déli államokba. Olaszok, görögökhöz, spanyolokhoz, akikben az északiak nagyon nem bíznak.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!