2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Magyarország élőben

Rétvári Bence: Nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek

Folytatja a botránypolitizálást az ellenzék. Hadházy Ákos mondanivaló híján csak a gyűlöletnek keres formákat, ennek a megnyilvánulása volt a független országgyűlési képviselő hétfői akciója Rétvári Bence szerint. A kereszténydemokrata politikus Magyarország élőben című műsorunkban Hadházy akciójánál még szomorúbbnak véli, hogy egyik ellenzéki erő sem határolódott el a botrányos cselekedettől.

  • Rétvári Bence: Nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek

Ez a parlament csalással jött létre a választáson - ezzel indokolta tegnapi trágár akcióját Hadházy Ákos közösségi oldalán. A független képviselő obszcén feliratú táblát mutatott fel az Országházban, és megpróbálta megzavarni a miniszterelnök felszólalását az üléstermi pulpitusnál.

Hadházy Ákos akciójáról Rétvári Bence parlamenti államtitkár a következőket mondta:

„Nyilván maga a dolog is elfogadhatatlan. Tehát, ha valaki ezt egy focilelátón csinálja, akkor kitiltják és nem tehet ilyet. A törvényalkotás szentélyében mégis a legfontosabb döntések több mint száz éve ebben az épületben születnek Magyarországgal kapcsolatban, és erre egy ilyen trágár kifejezést felemel és senki nem szól oda neki az ellenzéki részről, hogy vedd már le, ne csináld. Utólag pedig szóba került nem egyszer, nem egy frakció kapcsán, több frakció kapcsán ez a téma és semelyik frakcióból nem mondta senki azt, hogy ezt Hadházy Ákosnak nem kellett volna csinálni. Amikor semmilyen mondanivaló nincsen, csak a gyűlölet és nincs semmi tartalom, csak kizárólag az, hogy valaki a Fidesz-KDNP politikusait nagyon nem kedveli, hogy szépen fogalmazzak, de semmilyen tartalom nincs, meg semmilyen célja nincs valójában. Első táblát kiteszi, második táblát kiteszi, harmadik táblát kiteszi, és ott nevetgélnek rajta az ellenzékiek, összekuncognak, és semmi nincs, hogy mégis csak a Magyar Parlamentben nem lehet ilyen táblákat felemelni. Azért nem láttunk erről képeket, hogy az angol parlamentben, a német Bundestagban, vagy bárhol máshol ennek a töredék részét valaki megengedné magának.”

Az EMMI parlamenti államtitkára szerint nem ilyen példát kellene mutatniuk a hazai ellenzéki képviselőknek.

„A brit ellenzéki politikusoknak van jövőképe Nagy-Britannia jövőjéről és nem csak az, hogy váltsuk le azt, aki hatalmon van és kerüljek én az ő székébe. Itt semmi más nem történt. Az önkormányzati választási kampányban is semmi más mondanivaló nem volt, míg a kormánypártoknak a jelöltjei a helyi kérdésekről beszéltek, milyen eredményeket értek el és miket szeretnének még elérni. Az ellenzék csak arról, hogy az önkormányzati választáson buktassuk meg a kormányt.”

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!