2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Magyarország élőben

Rétvári Bence: Nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek

Folytatja a botránypolitizálást az ellenzék. Hadházy Ákos mondanivaló híján csak a gyűlöletnek keres formákat, ennek a megnyilvánulása volt a független országgyűlési képviselő hétfői akciója Rétvári Bence szerint. A kereszténydemokrata politikus Magyarország élőben című műsorunkban Hadházy akciójánál még szomorúbbnak véli, hogy egyik ellenzéki erő sem határolódott el a botrányos cselekedettől.

  • Rétvári Bence: Nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek

Ez a parlament csalással jött létre a választáson - ezzel indokolta tegnapi trágár akcióját Hadházy Ákos közösségi oldalán. A független képviselő obszcén feliratú táblát mutatott fel az Országházban, és megpróbálta megzavarni a miniszterelnök felszólalását az üléstermi pulpitusnál.

Hadházy Ákos akciójáról Rétvári Bence parlamenti államtitkár a következőket mondta:

„Nyilván maga a dolog is elfogadhatatlan. Tehát, ha valaki ezt egy focilelátón csinálja, akkor kitiltják és nem tehet ilyet. A törvényalkotás szentélyében mégis a legfontosabb döntések több mint száz éve ebben az épületben születnek Magyarországgal kapcsolatban, és erre egy ilyen trágár kifejezést felemel és senki nem szól oda neki az ellenzéki részről, hogy vedd már le, ne csináld. Utólag pedig szóba került nem egyszer, nem egy frakció kapcsán, több frakció kapcsán ez a téma és semelyik frakcióból nem mondta senki azt, hogy ezt Hadházy Ákosnak nem kellett volna csinálni. Amikor semmilyen mondanivaló nincsen, csak a gyűlölet és nincs semmi tartalom, csak kizárólag az, hogy valaki a Fidesz-KDNP politikusait nagyon nem kedveli, hogy szépen fogalmazzak, de semmilyen tartalom nincs, meg semmilyen célja nincs valójában. Első táblát kiteszi, második táblát kiteszi, harmadik táblát kiteszi, és ott nevetgélnek rajta az ellenzékiek, összekuncognak, és semmi nincs, hogy mégis csak a Magyar Parlamentben nem lehet ilyen táblákat felemelni. Azért nem láttunk erről képeket, hogy az angol parlamentben, a német Bundestagban, vagy bárhol máshol ennek a töredék részét valaki megengedné magának.”

Az EMMI parlamenti államtitkára szerint nem ilyen példát kellene mutatniuk a hazai ellenzéki képviselőknek.

„A brit ellenzéki politikusoknak van jövőképe Nagy-Britannia jövőjéről és nem csak az, hogy váltsuk le azt, aki hatalmon van és kerüljek én az ő székébe. Itt semmi más nem történt. Az önkormányzati választási kampányban is semmi más mondanivaló nem volt, míg a kormánypártoknak a jelöltjei a helyi kérdésekről beszéltek, milyen eredményeket értek el és miket szeretnének még elérni. Az ellenzék csak arról, hogy az önkormányzati választáson buktassuk meg a kormányt.”

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!