2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Regős Gábor: Úgy tűnik, megvalósul majd a tervezett adóvisszatérítés

Várakozáson felül, 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. Minden idők legnagyobb GDP-növekedését érte el Magyarország a második negyedévben. A kiugró bővülés okairól Regős Gábort, a Századvég elemzőjét kérdezte Gerhardt Máté.

  • Regős Gábor: Úgy tűnik, megvalósul majd a tervezett adóvisszatérítés

Várakozáson felül, 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. Minden idők legnagyobb GDP-növekedését érte el Magyarország a második negyedévben. A kiugró bővülés okairól Regős Gábort, a Századvég elemzőjét kérdezte Gerhardt Máté.

A GDP mindig egy mutatószám, ha átfogó képet akarunk kapni a gazdaságról, ezt egy átlagpolgár kevésbé érzi, ellenben érzi azt, ha a folyamatok jobban, vagy rosszabbul mennek – mondta el az elemző.

Regős Gábor közlése szerint a családokat most leginkább az esetleges szja-visszatérítés érdekli, hiszen, ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a kormányzat tervei szerint visszakaphatják a gyermekesek a 2021-es szjá-t.

A Századvég elemzője kiemelte,

a számok alapján egy 7-8 növekedést valószínűsítenek, így arra lehet számítani, hogy megvalósul majd az adóvisszatérítés.  

Egyébként nagyon érdekes vita bontakozott ki, ugyanis a kimagasló GDP-növekedés ellenére Matolcsy György jegybakelnök úgy véli, újabb pénzügyi válság lesz és azt mondta, nem szabad a Pénzügyminisztériumra bízni a gazdaságpolitikát. Regős Gábor közlése szerint az egész vita a költségvetési hiány kapcsán alakult ki, hiszen a kormányzat magas hiánnyal tervezte meg a jövő évi költségvetést és ebben még nincs benne az adóvisszatérítés.

A Magyar Nemzeti Bank vezetése és a Költségvetési Tanács azt kifogásolták, hogy amikor már működik a gazdaság, akkor jó lenne a hiányt jobban lefaragni (…) az idei évre egy 5,9 százalékos tervez a kormányzat, de ha ennyire jók a makroszámok, akkor ezt lejjebb is lehet húzni, tehát nem kell minden pénzt elkölteni

– tette hozzá.

Matolcsy György azzal érvelt, hogy most tolerálja a piac a magasabb hiányt, de szerinte nem biztos, hogy ez hosszabb távon is így lesz.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!