2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Magyarország élőben

Párkányi Eszter: Választási befolyásolási kísérlet lehet a kötelezettségszegési eljárás hazánk ellen

Brüsszel szerint a pedofil ellenes törvény sérti az LMBTQ-közösség jogait, ez pedig összeegyeztethetetlen az uniós értékekkel. Sérelmezi a bizottság azt is, hogy a törvény tiltja a homoszexualitásról vagy a nemváltoztatásról szóló tartalmak bemutatását a kiskorúak számára. Ez Brüsszel szerint sérti a véleményszabadsághoz és információszabadsághoz fűződő jogot. A másik kötelezettségszegési eljárás pedig amiatt indul, mert Magyarországon egy könyvkiadónak jeleznie kell, ha egy mesekönyvben nem hagyományos tartalmak szerepelnek. Az ügy kapcsán a Magyarország élőben műsorunkban Velkovics Vilmos műsorvezető Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte.

  • Párkányi Eszter: Választási befolyásolási kísérlet lehet a kötelezettségszegési eljárás hazánk ellen

- Rögtön két kötelezettségszegési eljárást is kaptunk a nyakunkba. Mennyire megszokott, hogy egyszerre két eljárást is indítanak?

- Egyáltalán nem példa nélküli, hiszen témájában egymáshoz kapcsolódó két ügyről van szó. Mind a kettő az LMBT-kérdést érinti. Láthatólag arra számítanak, hogy ha elhúzódik ez az eljárás, akkor valamilyen hatással lehet a jövő évi országgyűlési választásokra is

- reagálta Párkányi Eszter.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!