2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Maruzsa Zoltán: Uniós átlag feletti a magyar reáloktatás színvonala

A magyar reáloktatás továbbra is átlagon felüli színvonalú - ez derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyben negyedikes és nyolcadikos tanulók matematikai és természettudományos ismereteit vizsgálták. A TIMSS-teszt négy kategóriája közül egyben az európai átlagnak megfelelő, háromban viszont az európai átlagot messze meghaladó eredményt értek el a magyar tanulók. Az 1995 óta zajló felmérésben ezúttal 64 ország vett részt. A témával kapcsolatban a Magyarország élőben extra vendége Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár volt.

  • Maruzsa Zoltán: Uniós átlag feletti a magyar reáloktatás színvonala

A 2019-es felmérésnek a mai napon jöttek ki a nemzetközi adatai, ez azt mutatja, hogy a magyar természettudományos és matematika oktatás terén továbbra is a világban is és európai szemmel nézve is a legjobbak között vagyunk. Az uniós átlag feletti a magyar kimenet, Finnország és Litvánia, ami a természettudományos területen, matematikából pedig Írország és Litvánia az, ami jobban teljesített Magyarországnál ebben a felmérésben. - fejtette ki Maruzsa Zoltán.


A beszélgetés további részében a koronavírus okozta oktatási változásokról és a csoportos tesztelésről is szó esett. 

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!