2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Magyarország élőben

Maruzsa Zoltán: Elkezdődött a gyorstesztelés második köre

Alacsony fertőzöttséget mutatnak a közoktatásban végzett csoportos tesztelés eredményei. Nem az iskolák terjesztik a vírust? Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Maruzsa Zoltán: Elkezdődött a gyorstesztelés második köre

A The Financial Times írt ma egy cikket norvég és svéd adatokra hivatkozva, melyek alapján azt mondják, hogy nincs sok értelme az iskolák bezárásának, hiszen kevés a fertőzés és nem az oktatási intézmények jelentik a gócpontokat. A magyar felmérés eredményeiről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár beszélt.

„A legtöbb esetben, a legtöbb intézményben egyébként egy-egy pedagógus, egy-egy gyermek megbetegedését észleljük. Tehát viszonylag ritka az olyan eset, amikor bizonyíthatóan az intézményen belül szabadultak el az indulatok.”

- jegyezte meg Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

A múlt héten megtörtént az első teljesen ingyenes, a köznevelés egészét vizsgáló, minden érintettre kiterjedő tesztelés. Összességében csupán 2,3 százalékban találtak pozitív esetet. Az intézkedések is ennek megfelelőek voltak az egyes intézményekben.

A második hét kérdése az, hogyha a múlt héten elvileg mindenkit teszteltek és minden fertőzöttet hazaküldtek, akkor a héten elvileg mindenkinek negatív tesztet kell mutatnia. A tesztelés tehát a tesztelési ciklusok kialakításában segít elsőként, hogy tudják, hogy milyen gyakran érdemes tesztelni, hogy a fertőzöttség változása nyomon követhető legyen.

„A jövőről azt gondolom, hogy nagyon óvatosan kell és érdemes nyilatkozni. Folyamatosan az operatív törzs vizsgálja a számok alakulását. Szerintem az egy pozitív adat, amit most láttunk, hogy alacsony volt az iskolákban az érintettség és az is látszik, – erről több szakértő nyilatkozott a közelmúltban – hogy jelenleg azért a járvány alakulásának a stabilizálódása látható. Talán pozitív remény van arra is, hogy csökkenésnek indulnak a számok.”

- mondta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Maruzsa Zoltán: Akinek lehetősége van, vegyen részt a célzott tesztelésen

Zacher Gábor: A 14-15 évesek közel ötöde drogozott már életében

Merkely Béla: A járvány tetőzése nagyon sok tényezőtől függ

Müller Cecília: A kormány a jövő héten dönt a karácsony idején alkalmazandó szabályokról

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!