2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Maruzsa Zoltán: Akinek lehetősége van, vegyen részt a célzott tesztelésen

A köznevelésért felelős államtitkár bízik benne, hogy az országos tesztelés második hetén azok is élnek a tesztelési lehetőséggel, akik korábban nem tették meg.

  • Maruzsa Zoltán: Akinek lehetősége van, vegyen részt a célzott tesztelésen

A legfrissebb adatok szerint 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5142 főre emelkedett.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a köznevelés aktuális helyzetéről számol be. 

Közölte, az óvodák 6,5 százalékában van rendkívüli szünet. Minden negyedik iskolában van olyan osztály, ahol digitális oktatás van. Az általános iskolák 7 százalékában van rendíkvüli szünet.

Minden olyan helyszínen lépünk, ahol a fertőzés megjelenik, a számok napról napra változnak, új intézkedéseket hozunk, ezek egy-egy hétig tartanak

- tette hozzá.

Az ingyenes célzott tesztelés kapcsán az államtitkár elmondta, a részvételi arány az óvodákban 74 százalékos volt, az általános iskolákban pedig 73. 

Maruzsa Zoltán bízik benne, hogy az országos tesztelés második hetén azok is élnek a tesztelési lehetőséggel, akik korábban nem tették meg. Szólt arról is, hogy alacsony volt a fertőzöttség az oktatási intézményekben, de ennél többre számítottak.

A cél, az hogy az oktatás működjön. Továbbra is minden higiéniés szabályt betartanak és a jövőben is erre kérnek mindenkit.

Hamarosan indul a középfokú felvételi eljárás.

Az írásbeli vizsgákat az érettségihez hasonló biztonsági intézkedések mellett rendezik meg

- tette hozzá.

HírTV - Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!