2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Marco Schiesaro-val készült exkluzív interjú: Csalódott Európa-párti vagyok!

A Magyarország élőben extra műsorunkban exkluzív interjút készített Tóth Gábor, a Hír TV külpolitikai újságírója Marco Schiesaro, Cadonoghe polgármesterével, mely Veneto tartományban, Padova megyében található.

  • Marco Schiesaro-val készült exkluzív interjú: Csalódott Európa-párti vagyok!

Összekötötte az Európai Unió zászlaját egy olasz polgármester a városháza épületén, és ezt élő adásban közvetítette az interneten. A Veneto tartományban található település vezetője azért tiltakozott így, mert szerinte hazája semmilyen segítséget nem kapott az Uniótól a koronavírus-járvány legyőzéséhez. A Matteo Salvini vezette Ligához tartozó polgármester úgy fogalmazott: nagyszüleink nem egy olyan Európáért harcoltak, amely a bajban magára hagyja az embereket. A polgármester Magyarország Élőben című műsorunknak elmondta azt is, hogy az alapokról kell újjáépíteni az Uniót, abban ugyanis jelenleg a pénztőke érdekei érvényesülnek.

"Amit az uniós lobogóval tettem, az a tiltakozás az egyfajta segélykiálltás volt. (…) Európa egyáltalán nem segít az olaszoknak és nem segít a többi uniós országnak sem. (…) Én egy csalódott Európa-párti olasz vagyok"

– mondta a polgármester.

 

Arra a kérdésre, hogy miképpen változik meg Olaszország és az EU kapcsolata a járvány után a következőket mondta Marco Schiesaro:

" (..) az olaszok gyengédek, nem szeretik a konfliktusokat. Egy biztos, a jövőben szkeptikusabban fognak az Európai Unióhoz állni. Válaszokat szeretnének, és a kicsi, de biztos segítség is jó lenne."

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!