2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Kovács Attila: A jogállamiság után a demokráciának a deffiníciójáról fogunk vitázni

Kitart a vétó mellett a lengyel és a magyar kormány, ha a jogállamisághoz kötik az uniós kifizetéseket. Lesz-e kompromisszum vagy marad a patthelyzet? A Magyarország élőben vendége Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője volt.

  • Kovács Attila: A jogállamiság után a demokráciának a deffiníciójáról fogunk vitázni

Varsó és Budapest összezár. Bár csütörtök este a lengyel miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy országa kész feladni a vétóját, ha az Európai Bizottság jóváhagy egy magyarázó nyilatkozatot az uniós pénzügyi támogatások és a jogállamiság közötti kapcsolatra vonatkozóan. Brüsszelben a kijelentést többen is óriási áttörésként értékelték, ám ma már a lengyel kormány több tagja is arról beszélt, hogy félreértették a miniszterelnök-helyettes szavait, és Varsó álláspontja továbbra sem enyhült.

"Teljesen egyértelmű, hogy szeretnének éket verni Magyarország és Lengyelország közé ebben a kérdésben. Szeretnék magára hagyni Magyarországot. (…) Áttörés, kompromisszum év vége felé várható.  (…) Növekedni fog a nyomás, mind a német elnökségen, mind az intézményeken, hogy egy mindenki számára elfogadható kompromisszummal rukkoljanak elő" - fejtette ki Kovács Attila. 

Manfred Weber megnyilvánulása egy kicsinyes bosszú. Különösebb szava itt nincs!

Valóban az elmúlt napok fejleménye, hogy Vera Jourova egy olyan demokrácia védelmi tervet tett le az asztalra, amely alkalmas a tagállami választásokba való beavatkozásra: megmondaná az Európai Bizottság, hogy melyik politikai hirdetést lehet a médiában megjeleníteni, eldöntené, hogy mi az amiről lehet beszámolni a hírekben, mi a Fake News, mi a valós és még sok más.  

A jogállamiság után a demokráciának a deffiníciójáról fogunk vitázni

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!