2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

Király Nóra: Ezt a lépést mi egy provokációnak tartjuk

Budapest VI. kerületének polgármestere, a momentumos Soproni Tamás szeptembertől az azonos nemű pároknak is ad jegyescsomagot, amit addig csak a heteroszexuális párok igényelhettek. Az ügyről Király Nórát, a FICSAK elnökét és a csomag kitalálóját kérdeztük.

  • Király Nóra: Ezt a lépést mi egy provokációnak tartjuk

Mennyiben találkozik ez a jegyescsomag, amely az ön nevéhez köthető, eredeti céljával? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

 Mi is megdöbbenéssel hallottuk a hírt, hogy Soproni Tamás a jegyes csomagot szeptembertől azonos nemű pároknak is szándékozik adni. Teljes mértékben ellentétben áll a mi hitvallásunkkal, a mi értékrendünkkel és egy újabb provokációnak tartjuk az ellenzéki pártok részéről, hogy ezt a lépést megtették. Mi a csomagot 3 évvel ezelőtt indítottuk el, azzal a céllal, hogy a házasság intézményét, illetve a családalapítást propagáljuk és példát mutassunk azoknak a fiataloknak, akik családban képzelik el a jövőjüket. A magyar alkotmány is kimondja, hogy házasság csak férfi és nő között jöhet létre, azonos neműek között csak élettársi kapcsolat, ami nem azonos a házassággal és nem véletlenül van ez így, hiszen utódot is csak egy férfi és egy nő képes világra hozni és ez az alapja annak, hogy Magyarország megmaradjon és, hogy a világ még évszázadok múltán is létezzen és ne halljon ki, ez egy biológiai dolog. Ezt mi egy provokációnak tartjuk és bízunk benne, hogy előbb-utóbb majd vissza áll a világ a rendes kerékvágásba (…)

 

-       mondta Király Nóra, a FICSAK elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!