2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Keserű György Miklós: Biztonságosan alkalmazható az AstraZeneca vakcinája

Érdemes és szükséges is az AstraZeneca vakcinájával folytatni az oltásokat – így reagált Magyarország élőben extra című műsorunkban Keserű György Miklós gyógyszerkutató vegyész, a Koronavírus-kutató Akciócsoport tagja arra, hogy az biztonságosnak minősítette az Európai Gyógyszerügynökség az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett koronavírus-elleni vakcináját.

  • Keserű György Miklós: Biztonságosan alkalmazható az AstraZeneca vakcinája

A Koronavírus-kutató Akciócsoport tagja szerint a vakcina pénteken kezdett vizsgálatának eredménye azt mutatja, hogy az AstraZeneca biztonságosan és megfelelő hatékonyság mellett alkalmazható.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy Karikó Katalin biokémikus a HírTV-nek azt mondta, egy aszpirinnak is kehet mellékhatása, Keserű György Miklós elmondta, ahogy a gyógyszerek, úgy a vakcinák esetében is az alkalmazást követően különböző gyakoriságokkal mellékhatások figyelhetők meg, amelyek az esetek többségében enyhék, nem olyan súlyúak, amelyek megkérdőjeleznék egy oltás biztonságosságát.

Teljes beszélgetés:

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Uniós gyógyszerügynökség: Az AstraZeneca oltóanyaga biztonságos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!