2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Nem szakmai síkon, hanem politikai alapon zajlik a vita

Más tévét nézünk, Európa több országa sem tudott még teljesen nyitni, ezen kívül több uniós tagállamban sem kiforrottak még a gazdaság helyreállításával kapcsolatos intézkedések – így reagált ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint nincs ma fontosabb téma az Európai Unióban, mint a magyar gyermekvédelmi törvény és minden eszközt be fognak vetni ellene.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Nem szakmai síkon, hanem politikai alapon zajlik a vita

Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvetésére, hogy több civilszervezet is alaptörvényellenesnek gondolja a magyar gyermekvédelmi törvényt, ifj, Lomnici Zoltán elmondta, el lehet gondolkozni azon, hogy nem arról van-e szó, hogy egy olyan gerjesztett politikai folyamatnak áldozataivá válnak, például a helyreállítási pénzek kapcsán a magyar emberek, amelyek vonatkozásában esetleg azoktól a politikusoktól kellene megmenteni Magyarországot, akik ebbe a folyamatba beleálltak.

A határozat kapcsán, amelyet elfogadott az EP, például Sophie in't Veld neve is felbukkan, aki azon a kétszázhuszonvalahányas listán szerepelt, akik a Nyílt Társadalom szoros szövetségesei (…) tehát, régi stabil Soros-szövetségesek köszöntek vissza ezen a dokumentumon (…) és levonták azt a következtetést, hogy Magyarország a bűn útjára lépett

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés:

 

KAPCSOLÓDÓ:

Orbán Viktor: Brüsszel azt akarja, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk az iskolákba

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!