2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Hollik: Megvédtük azt az együttműködést, ami a jövő uniójának a záloga lehet

Az Európai Tanács múlt heti ülésén született megállapodással nem pusztán Magyarország, hanem az egész Európai Unió nyert, hiszen sikerült megvédeni az európai együttműködést, ami a jövő Európai Uniójának a záloga lehet – hívta fel rá a figyelmet Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Magyarország élőben című műsorunk hétfői adásában. A politikus szerint látni lehet, hogy az ellenzéki politikusok zavarban vannak, hiszen óriási kudarcot vallott az a hetekig tartó aknamunka, amit elvégeztek.

  • Hollik: Megvédtük azt az együttműködést, ami a jövő uniójának a záloga lehet

A józan ész győzelméről beszélt a brüsszeli megállapodás után a parlamentben Orbán Viktor. Az ellenzék szerint viszont nincs mire büszkének lenni. Hollik István a HírTV stúdiójában kiemelte, a legnagyobb siker azon túl, hogy az európai uniós tagállamok hozzájutnak ahhoz, ami jár nekik, az volt, hogy az európai együttműködés 30-40 éve bevett formáját nem sikerült átírni, ami történelmi változás lett volna.

Ez volt a tét, ugyanis az európai együttműködés középpontjában a nemzetállami érdek állt (…) ez abból a belátásból fakad, hogy csak erős nemeztállamok alapján lehet sikeres. A vétó ezt az együttműködést szimbolizálja, hogy csak abban az esetben dönthet Európa, az Európai Unióban csak olyan döntés születhet, amelyhez minden tagállam hozzájárul, hiszen az nem lehet jó döntés, amelyet valamelyik tagállam vétózik

– mutatott rá a politikus.

Hollik István közlése szerint az eddigi együttműködési formát úgy akarták „körmönfont” módon átírni, hogy beleraktak volna egy zsarolási eljárást. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, a magyar és a lengyel miniszterelnöknek sikerült kivédenie a baloldali cselszövést.

Ezzel a megállapodással Magyarország nyert, sőt az egész Európai Unió, minden egyes tagállam és megvédtük azt az európai együttműködést, ami a jövő Európai Uniójának a záloga lehet

– közölte a Fidesz-KDNP álláspontját a kommunikációs igazgató.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy mintha zavar lenne az ellenzéknél, a kommunikációs igazgató úgy vélte, ez érthető is, hiszen kudarcot vallott Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára aknamunkája is, az áskálódás és az a kampány, amit az elmúlt hetekben brüsszeli pénzből a saját hazájuk ellen folytattak.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!