2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Magyarország élőben

Hollik István: Biztató jelek mutatnak abba az irányba, hogy tudunk találni megoldást

Jó esélyünk van a győzelemre az európai uniós költségvetési vitában - jelentette ki Orbán Viktor Varsóban. A holnap kezdődő uniós csúcsról beszélgettünk Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Hollik István: Biztató jelek mutatnak abba az irányba, hogy tudunk találni megoldást

„A lengyel miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség kiadott délután egy közleményt. Arról írnak, hogy egy magyar-lengyel-német kompromisszum született az európai uniós vétó visszavonása ügyében. Meg tudja erősíteni ezt az értesülést?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„A magyar álláspont ebben a tekintetben változatlan. Tehát mi továbbra sem tudunk semmi olyan megállapodást megkötni és elfogadni, amelynek része egy olyan zsarolási eljárás, amely azzal fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot, hogy elveszik a Magyarországnak vagy Lengyelországnak járó pénzeket csak azért, mert nem vagyunk hajlandók például a bevándorlás ügyében engedni. Tehát ilyen megállapodást nem tudunk elfogadni. Ugyanakkor meg szeretnénk állapodni, és pontosan tudjuk, hogy ez Magyarország és az EU többi tagállamának érdeke, éppen ezért valóban van esély arra, és biztató jelek mutatnak abba az irányba, hogy tudunk találni egy olyan kompromisszumot, egy olyan megoldást, amely garantálja hogy Magyarországot zsarolni uniós forrásokkal ne lehessen. Magyar miniszterelnök csak ilyen magállapodást fog elfogadni (…) Még ha egyébként megköttetik, csak előre szeretném mindenkinek jelezni, hogy ezzel Magyarország nem háborút nyer, hanem csatát a bevándorláspártiakkal szemben. Hiszen ők akartak egy olyan eszközt beleerőltetni ebbe a megállapodásba, amivel tudják zsarolni a bevándorlást ellenző országokat. Most ezt az eszközt, ha minden jól megy, és sikerül jó megállapodást kötni, akkor ezt kicsavarjuk a kezükből. De ez nem azt jelenti, hogy ne próbálnának meg rögtön fabrikálni egy új eszközt”

-          válaszolta Hollik István.

Kapcsolódó cikkünk:
Orbán Viktor: Irány Brüsszel. Este tárgyalások, holnap partraszállás - videó

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!