2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Hankó: A modellváltó intézményekbe többen szeretnének bejutni

  • Hankó: A modellváltó intézményekbe többen szeretnének bejutni

A modellváltó egyetemek nagy népszerűségnek örvendenek az idei felsőoktatási jelentkezési adatok alapján.

Az ITM szerint egyre jobb a magyar felsőoktatás, ezért egyre többen is jelentkeznek.

A részletekről Hankó Balázs Zoltánt, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető, Magyarország élőben című műsorunkban.

Több mint százezer fiatal és nem csak fiatal jelentkezett a felsőoktatásba idén, ami a tavalyihoz képest 11 százalékos többletet jelent.

„Azt látjuk többek között, hogy azok, akik emelt szintű érettségivel rendelkeznek, kevésbé morzsolódnak le az egyetemi éveik során és nekünk fontos az, hogy aki felvételt nyer, az innentől végi bent is maradjon az egyetemen.”

- jegyezte meg Hankó Balázs Zoltán, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Az elmúlt években kb. 30 százalékos lemorzsolódással számolhattunk, ami egyre inkább csökkenő tendenciát mutat.

Az emelt szintű érettségivel rendelkezők 10 százalékkal kevésbé morzsolódnak le, mint akik nem rendelkeztek vele a felvételikor.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, az oda történő jelentkezésekkel és a modellváltással kapcsolatban tekintsék meg teljes műsorunk:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!