2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Magyarország élőben

György István: A további tesztelés az operatív törzs által meghatározott rendben és időben zajlik majd

Több mint egy hete zajlik Magyarországon a csoportos gyorstesztelés. Óvodai, bölcsődei, iskolai dolgozókat, illetve a szociális otthonok és egészségügyi intézmények munkatársait vizsgálták. A csaknem 200 ezer tesztet a kormányhivatalok felügyelték. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszélt a részletekről.

  • György István: A további tesztelés az operatív törzs által meghatározott rendben és időben zajlik majd

Földi-Kovács Andrea ismertette, hogy a múlt hét folyamán közel 200.000 embert teszteltek, arra a kérdésre, hogy mik a tapasztalatok György István elmondta, nagyon komoly munka volt megszervezni a tesztelést, 15.000 feladatellátási helyet jelöltek ki. A teljes tesztelés 370.000 embert értin, ezért is kérték a negyed-ötöd éves hallgatók segítségét is, akiknek ezúton is köszönetet mondott az államtitkár. György István közölte, hogy a híresztelésekkel ellentétben, aki nem vesz részt a teszteken azt semmilyen joghátrány nem éri, továbbá elmondta, hogy azok nagyrésze, akik nem vetették alá magukat a tesztelésnek rendelkeztek viszonylag friss teszteredménnyel. Fontos célja a tesztelésnek, hogy kiszűrjék a tünetmentes fertőzötteket. A további tesztelés az Operatív törzs által meghatározott rendben és időben zajlik majd. A terv szerint a következő csoport a közigazgatásban dolgozók lesznek majd.

 

A teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!