2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Magyarország élőben

György István: A dolgozók jelenjenek meg a tesztelés időpontjában

Mától 16 ezer helyszínen, csaknem 400 ezer szociális dolgozó és pedagógus tesztelése kezdődött el. A programban orvostanhallgatók is részt vesznek. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége Magyarország élőben című műsorunkban.

  • György István: A dolgozók jelenjenek meg a tesztelés időpontjában

„Gyorstesztet fogunk használni, ez antigén gyorsteszt, amely tulajdonképpen a vírus jelenlétét mutatja ki a szervezetben.”

- jegyezte meg György István területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Az orrból történő mintavételt követően, 15 perc alatt kimutatja a gyorsteszt, hogy a vírus jelen van-e a tesztelt személy szervezetében.

Az ezer tesztelőcsapat azt a feladatot kapta, hogy elmenjenek az intézményekbe és ott elvégezzék a megfelelő teszteket.

Amennyiben valakiről kiderül, hogy fertőzött, azonnal a legrövidebb úton haza kell mennie, majd a házi orvosa intézkedései alapján házi karanténba kerül, ahol 10 napig kell lennie, amennyiben nem súlyos mértékben fertőzött.

Várhatóan mindössze 5 nap elegendő lesz ahhoz, hogy az óvodák és a bölcsődék dolgozóit le tudják tesztelni. A szociális intézmények munkatársaira ezt követően, hétvégén kerül majd sor.

„Azt kérjük, hogy a tesztelés időpontjában jelenjenek meg az intézményben és ilyen módon felveszünk egy jelenléti ívet és a jelenléti ív alapján, ahogy mondtam, egy adatlapot. Az adatlap egyik példányát a mintaadó kapja meg, a másik példány pedig a megyei tisztifőorvoshoz kerül és ez alapján történik meg az adatok feldolgozása.”

- hangsúlyozta György István területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Több héten át zajlik majd a tesztelés és azok végeztével a későbbiek során ismét sor kerül majd rájuk. Egy hét alatt teszteljük a teljes populációt és a következő héten ezt a folyamatot újrakezdjük – mondta György István.

Kapcsolódó anyagok:

Elkezdték a szociális intézmények dolgozóinak tesztelését

Mintegy 370 ezer ember tesztelésére fog sor kerülni

Müller Cecília: Az adatok csökkenő tendenciát mutatnak

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!