2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Elkezdték a szociális intézmények dolgozóinak tesztelését

Országszerte elkezdődött a kormány által elrendelt koronavírus-tesztelés a szociális intézményekben. A heti rendszerességű minta-vételezés során több ezer helyszínen, több százezer munkavállalót tesztelnek majd. Hétfőn a bölcsődei, óvodai, iskolai és egészségügyi dolgozók esnek át a minta-vételen. Az országos tiszti főorvos továbbra is a szabályok betartására kért mindenkit.

  • Elkezdték a szociális intézmények dolgozóinak tesztelését

Dobozokban sorakoznak a Covid-19 tesztek. A kormányhivatalok kora reggel kiszállították a mintavételi eszközöket a szociális intézményekbe, bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba.

Pénteken, a szociális intézmények dolgozóival kezdődött az országos akció.

A csepeli Szent József Otthon valamennyi dolgozóját letesztelték.

Az intézményben eddig nem történt koronavírusos megbetegedés, az ápolók számára kötelező a védőfelszerelés.

A tesztelés rendszeres lesz, az operatív törzs által meghatározott rendben és ütemezésben kerül rá sor - erről már a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszélt.

Összesen 16 ezer 691 helyszínen, mintegy 370 ezer embert fognak tesztelni - tette hozzá az államtitkár.

Bár a kijárási tilalom bevezetése óta az új fertőzöttek száma valamelyest csökkent, a szabályok betartása továbbra is fontos - erről már az országos tiszti főorvos beszélt. Müller Cecília kitért arra is: a krónikus betegséggel küzdők jobban ki vannak téve a fertőzésnek és a szövődmények kialakulásának.

A célzott tesztelés hétfőn folytatódik, akkor a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozóktól, valamint az egészségügyi intézmények munkatársaitól vesznek mintát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!