2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Mintegy 370 ezer ember tesztelésére fog sor kerülni

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tart. Az eseményt a HírTV élőben közvetíti.

  • Mintegy 370 ezer ember tesztelésére fog sor kerülni

A legfrissebb adatok szerint 4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 165 901 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568 főre emelkedett, 38 074-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 124 259 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 604-en vannak lélegeztetőgépen.

Elindult a célzott csoportos tesztelés a szociális dolgozóknál

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján elmondta, a tesztelés célja kettős, az emberek védelme, a vírus terjedésének csökkentése, emellett ez a tesztelési folyamat lehetőséget fog biztosítani arra, hogy teljesebb képet kapjunk, hogy az egészségügyi és szociális területen, valamint az oktatást végző intézményekben a fertőzöttek száma mennyi, illetve milyen arányú. 

A tesztelés rendszeres lesz. Az országban példátlan, egyedülálló feladatról van szó

- tette hozzá.

Mintegy 370 ezer ember tesztelésére fog sor kerülni ebben a célzott csoportos tesztelési folyamatban.

Az érintettek számára a tesztelés önkéntes, de György István azt kérte, hogy a dolgozók vegyenek részt benne. Az államtitkár közlése szerint 

az országos tesztelés a jövő héttől az iskolákban, az óvodákban, a bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is megkezdődik. 

Minden kormányhivatal mintavevő egységeket hoz létre, ezeknek a csapatoknak a száma a megyékben működő bölcsődék, óvodák és iskolák számától és az ott foglalkoztatottak számától függ. 

Országszerte mintegy ezer mintavevő csapat indul el és a hét öt munkanapján keresik fel az intézményeket. 

A feladathoz a kormány az orvosi egyetemi hallgatók segítségét kéri

- mondta el György István.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!