2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Fülöp Attila: Meg nem ingatható szabály, hogy mindig a gyermek érdeke az első

Főszabályként csak a házaspárok fogadhatnak örökbe gyereket Magyarországon, minden egyéb esetet pedig mérlegelnek. A Magyarország élőben extra vendége Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

  • Fülöp Attila: Meg nem ingatható szabály, hogy mindig a gyermek érdeke az első

„Nagyon nagyon nem változott ez a bizonyos szabályozás. Székely Zsuzsa pszichológus úgy értékeli, hogy az egyedülálló szülőknek az örökbefogadás ezzel nagyon megnehezedett. Azt mondja, hogy ez rossz lehet a gyerekeknek, a gyerekek kárát láthatják ennek (…) Könnyen lehet, hogy jobb helye van egy egyedülálló szülőnél lévő gyereknek mint mondjuk a gyermekvédelmi intézményekben. Hogyan lehet feloldani ezt az ellentmondást?”

-          vezette fel a témát Velkovics Vilmos.

„Minden olyan kérdés, amely gyermekvédelemről, örökbefogadásról szól, az egy súlyos érzelmi kérdés. Azt gondolom, hogy ebben a vitában azért fontos, hogy rögzítsünk tényeket, számokat. Magyarországon az örökbefogadásnak alapvető kritériuma az, hogy ma is azt mondjuk, hogy egy gyermeket lehetőség szerint családhoz kell adni. (…) Most annyi változás történik, hogy aki egyedülálló, annak az alkalmasságát tekintve lesz majd erről egy döntés, egy miniszteri döntés és azzal együtt lehet valaki örökbe fogadó. (…) Amikor arról beszélgetünk, hogy az örökbefogadás milyen hosszú idő (…) nyilvánvalóan attól is függ, hogy ha valaki örökbe szeretne fogadni egy gyermeket, akkor egyébként ő mit mond, hogy milyen gyermeket tud elképzelni. Egészséges vagy fogyatékossággal élő gyermeket is. Újszülöttet vagy 10 éves gyermeket is és nyilván ezek határozzák meg, hogy valakinek egyébként mennyi ideig kell várnia, de az egy kristálytiszta, meg nem ingatható szabály, hogy mindig a gyermek érdeke az első”

-          válaszolta Fülöp Attila.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!