2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Frank Füredi: Nagyon sokan öngyűlöletet fejeznek ki

Hír TV

2020. június 10., szerda 19:07

A fekete életek számítanak, a Black Lives Matter mozgalom tömegeket mozgat meg a világban és villámgyorsan, lényegében minden befolyásos intézmény és mindenki, aki csak számít a világon mellé állt. Velkovics Vilmos Frank Füredi szociológus professzorral beszélgetett erről a Magyarország élőben extrában.

„Fehér emberek, professzor úr, itt olyan bűnöket ismernek el, amit el sem követtek, hiszen egyszerűen nem lehetett, mert évszázadokkal ezelőtt történtek. Ön mivel magyarázza ezt a zavarba ejtő szervilizmust?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Ez egy pszichológiai kérdés, mert lehet látni, hogy nagyon sokan egy bizonyos öngyűlöletet fejeznek ki, hogy valahogyan bűnösnek érzik magukat. Ha megkérdezem, hogy miért vagy bűnös, mit csináltál a fekete emberek ellen, akkor meg vannak hökkenve, hogy ezt megkérdezem tőlük. Azt mondják, hogy „Nem én csináltam, hanem az apám, a nagyapám, az én társadalmam vagy az én kultúrám.” Mi valahogyan, ahogyan fehérek vagyunk, automatikusan bűnösök vagyunk és ez az újfajta érzés pláne erős a fiatalság között. Tegnap este beszélgettem egy 12 éves kislánnyal meg a barátnőjével és ők mondták nekem, hogy amikor beszéltek a barátjukkal azt mondták hogy, „Mi nem vagyunk bűnösök. Fehérek vagyunk, de nem érezzük azt, hogy valami rosszat csináltunk a feketék ellen.” Úgy néztek rájuk mintha valami bűnt csináltak volna és azt mondták, hogy most már ezért nem beszélünk veletek.”

-          mondta Frank Füredi.

Hír TV