2021. január 23.,
szombat, Zelma, Rajmund napja

Eldőlt Borkai Zsolt sorsa

Hír TV

2019. október 14., hétfő 19:57

Azzal nehezen lehet vitatkozni, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP szövetség Magyarország legerősebb pártszövetsége, az önkormányzati választások eredményének fényében is azt lehet elmondani, hogy a Fidesz-KDNP támogatottsága stabil maradt – hívta fel rá a figyelmet Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kormányszóvivő arról is beszámolt, hogy a nap folyamán találkozott Kövér László, Kubatov Gábor, Kósa Lajos és Borkai Zsolt. A találkozó eredményéről a győri polgármester kedden számol be sajtótájékoztató keretében.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy bizonyos fővárosi kerületek elvesztése érzékeny pont lehet, Hollik István elmondta a Borkai-faktornak jelentős hatása volt az önkormányzati választások kimenetelére. A kormányszóvivő úgy gondolja, a győri polgármester ügyének erkölcsi vonatkozásai mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

A KDNP-s politikus emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnöknek volt egy nagyon komoly ígérete a választás napján, azt mondta, vasárnap elmondják a véleményüket a győriek Borkai Zsoltról, aztán pedig ő is. A külföldön tartózkodó kormányfő megkérte Kövér László választmányi elnököt, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, illetve Kósa Lajos Fidesz-alelnököt, hogy üljenek le Borkai Zsolttal.

Ez a találkozó ma megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében be fog számolni

– tette hozzá.

Hollik István elmondta, a Magyar Nemzet jól értesült arról, hogy mi fog történni, vagyis Borkai várhatóan marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés a pártbeli státuszát érinti.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a mostani választások után nem az a kérdés, hogy a kormány hajlandó-e együttműködni Karácsony Gergellyel, vagy más baloldali vezetésű városokkal, hanem az a kérdés, ők hajlandók-e együttműködni a magyar kormányzattal és a Fidesz-KDNP-vel.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV