2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Dr. Boldogkői Zsolt: Biztonságosak a vakcinák

Dr. Boldogkői Zsolt arról beszélt a Hír Tv Magyarország élőben extra című műsorában, hogy az utóbbi időben több durva, fenyegető üzenetet is kapott, de nem fél, és bízik abban, hogy a nyilvánosságnak védő ereje van. A virológus azt is hangsúlyozta, hogy bár gyorsabban elérhetővé válhatnak a szokásosnál az oltóanyagok, azok biztonságosak.

  • Dr. Boldogkői Zsolt: Biztonságosak a vakcinák

Lincseléssel, lámpavasra húzással fenyegették meg Boldogkői Zsolt szegedi virológust a vírusszkeptikusok és oltásellenesek, amiért kiállt a koronavírus-vakcina beadásának fontossága mellett. Ő maga közel tíz éve végez felvilágosító tevékenységet és száll szembe a téveszmékkel és áltudományokkal, ám a koronavírus-járvány idején érezhetően megváltozott a fenyegetések intenzitása és hangneme. Bár az üzenetek egyre durvábbak, a professzor nem fontolgat pert, inkább a nyilvánossághoz fordult.

Ez az első eset, hogy félelemkeltő üzeneteket kap

- tette fel a kérdést a virológusnak Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Dr. Boldogkői Zsolt erre azt válaszolta, hogy az elmúlt tíz évben volt már erre példa, voltak ilyen hullámok, de arra még nem volt precedens, hogy a „lámpavasra akarják felakasztani”. Mostanában azonban százasával kap durva, fenyegető üzeneteket. A virológus mindehhez azt is hozzá tette, hogy

ennek ellenére nem fél, és úgy gondolja, hogy a nyilvánosság védelmet jelent számára.

A műsorvezető arra is kitért, hogy a társadalom nagy része oltásellenesnek tűnik. Ennek kapcsán Földi-Kovács Andrea arra volt kíváncsi, hogy mi lehet ennek az oka.

A virológus szerint az egyik fő probléma az, hogy

az oltással szemben különböző ambíciókkal lépnek fel általában fehér köpenyesek, akik téves információkat közölnek a laikusokkal. Ez az oka a maszkviselés vagy az oltás tagadásának,

de Dr. Boldogkői Zsolt szerint ezt a témát meg kellene nézni szociológiai szempontból is.

A szakértő a vakcinák protokolljáról is beszélt. Hangsúlyozta, hogy

ez a protokoll nagyon szigorú, és bár az adminisztrációját gyorsan engedélyezték, és összevonták több vakcinánál is az első két fázist, aggodalomra semmi ok. Hogyha a vakcinák a harmadik fázisba lépnek, és kijönnek a piacra, az azt jelenti, hogy ugyanolyan biztonságosak, mintha évekig tesztelték volna őket

- húzta alá Dr. Boldogkői Zsolt.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!