2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Deutsch Tamás: Aki a Jobbikkal köt szövetséget, az az antiszemitizmussal teszi azt

Hír TV

2020. július 15., szerda 19:40

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt Velkovics Vilmos műsorvezetőnek a jobbikos Nunkovics Tibor viselkedéséről és a Jobbikról, Magyarország élőben című műsorunkban.

Megint antiszemita botrányt okozott a Jobbik a Parlamentben. Soltész Miklós mondta el, pontosan mit csinált Nunkovics Tibor, amikor Deutsch Tamás arról beszélt, hogy a Jobbik korábban zsidó származású képviselők listázását kérte.

„Lehet, hogy a nemzeti radikalizmus az távozott a Jobbikból, de az antiszemitizmus megmaradt. Én a legfontosabb kérdésnek azt tartom, hogy a Jobbikkal immár másfél-két éve nagyon szoros politikai koalícióban, szövetségben lévő ellenzéki erők, büszke szociálliberális erők, Demokratikus Koalíció, Momentum, LMP, MSZP, ők akarnak-e azon változtatni, hogy ha láthatóan a Jobbikkal kötnek szövetséget, akkor az antiszemitizmussal kötnek szövetséget? Azzal az antiszemitizmussal, amely antiszemitizmus minden ok nélkül állandóan megvádolták az ellenfeleiket, de amikor a saját szövetségeseiknél fordul elő ilyen, akkor láthatóan sunnyognak, egy szót sem szólnak, úgyhogy azt tudom mondani, hogy fel van adva a lecke – szép magyarsággal, szándékosan fogalmaztam így, ilyen németes nyelvi szerkezetben. Tehát a lecke világos, aki a Jobbikkal szövetkezik, egyszer és mindenkorra tudomásul kell vennie, hogy az antiszemitizmussal szövetkezik.”

- mondta el Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Magyarország élőben című műsorunkban.

Kapcsolódó anyagok:

Soltész: Zsidózott a jobbikos képviselő a parlamentben

Deutsch: Aki a jobbikkal köt szövetséget, az az antiszemitizmussal teszi azt

Hír TV