2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Soltész: Zsidózott a jobbikos képviselő a parlamentben

2020. július 14., kedd 15:00

Újabb antiszemita botrányt okozott az Országgyűlésben a Jobbik. Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik a párt képviselője, Nunkovics Tibor a fideszes politikus származását támadta. Soltész Miklós, aki a legközelebb ült a Nunkovicshoz azt mondta Híradónknak: megdöbbentő, hogy a jobbikos képviselők még mindig zsidóznak a parlamentben. Az ügyben vizsgálat indul.

Deutsch Tamás felszólalását követően Soltész Miklós (KDNP) kért szót ügyrendben és azt közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra.

Nunkovics Tibor az esetet követően magyarázkodásba kezdett.

Deutsch Tamásnak a felszólalásában volt egy olyan rész, amit én úgy kommentáltam, hogy biztosan púderes maradt az orra ezért beszél ekkora hülyeségeket, mert felhozott egy teljesen mindegy egy régi ügyet, ami szintén egy ilyen elferdített dolog volt

– közölte a jobbikos politikus.

Soltész Miklós, aki a legközelebb ült a Nunkovicshoz azt mondta híradónknak: megdöbbentő, hogy a Jobbikos képviselők még mindig zsidóznak a parlamentben.

 

Egy félreérthetetlen mozdulattal a zsidóságra való utalást, illetve még fel is mutatott Deutsch Tamásra a szájáról meg le lehetett olvasni, hogy te is. Ezt tucatnyian láttuk a parlamentben a megdöbbentő az, hogy ezek után mindenféle furcsa magyarázkodásba kezdett a képviselő oda is jött hozzánk és a következőt mondta, ő csak azt akarta jelezni, hogy púderos az orra a Deutsch Tamás képviselő úrnak

- nyilatkozta a KDNP-s képviselő.

Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Soltész Miklós KDNP-s képviselő felszólalása a parlamenti ülésen: 

HírTV