2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Bubenkó Csaba: Korábban zárjanak az üzletek vasárnap

Hír TV

2019. november 13., szerda 19:55

A munkaerőhiány és a klímavészhelyzet miatt rövidítené egy érdekvédelmi tömörülés az áruházak nyitvatartását – egyebek között ez is elhangzott Magyarország élőben című műsorunkban, amelynek vendége volt Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

 

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint mindenképpen változtatni kell a jelenlegi helyzeten:

„Mi alapvetően azt mondjuk, hogy egy olyan új helyzet állt elő, ami eddig nem volt, hogy mindenképpen ennek a vasárnapi nyitvatartásnak a szabályozásával érdemes foglalkozni. Nem szeretnék most konkrétumokat meghatározni, igaz, hogy a sajtóban megjelent, hogy két órakor zárjanak be az üzletek. Mindenképpen azt szeretnénk, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozzunk, szülessen egy olyan kompromisszumos megoldás, ami a jelenlegi  helyzeten változtathat.”

Hogy jön ez a klímavészhelyzethez, a főváros szennyezettségéhez? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Azt gondolom, hogy meg kell nézni, mennyi autó megy be a parkolókba. Egyszerű példákkal is tudok válaszolni a kérdésre. Ha azt veszem figyelembe, hogy egy vállalat a működése során milyen intézkedéseket hajt végre, például a klímát hogyan kapcsolja be, mikor kezd el fűteni, stb. Most ezt gazdasági okokból is megcsinálják a munkáltatók, ezekre nagyon odafigyelnek, hogy működtetnek különböző dolgokat, mert ennek van egy pénzügyi része is. Én azt gondolom, ezek olyan szinten vonatkoznak erre a kérdésre, hogy ezt szerintem nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha valaki ezzel foglalkozik, akkor ezt figyelembe veszi, nem beszélve arról, hogy mivel mi konzekvensen, pártoktól és kormányoktól függetlenül mindig a vasárnapi zárvatartás mellett voltunk, vagy ennek a kérdésnek a folyamatával mindig foglalkoztunk. (…) Fontos, hogy a klímavédelem szempontjából is vizsgáljuk ezt a dolgot és minél több embert nyerjünk meg”

- fejtette ki Bubenkó Csaba 

Teljes beszélgetés: 

Hír TV