2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Magyarország élőben

Böröcz László: Több a negatívuma mint a pozitívuma az ellenzék működésének a parlamentben

A Magyarország élőben vendége Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt.

  • Böröcz László: Több a negatívuma mint a pozitívuma az ellenzék működésének a parlamentben

„Sokat hallhattuk a kormányzó koalíciótól, hogy nagy szükség lett volna a vírus elleni védekezésben az ellenzékre is. (…) Miért állítja a kormányzat, hogy az ellenzék ebben nem volt segítségére a kormányzó koalíciónak?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Miért van szükség ilyenkor különleges felhatalmazásra a kormánynak? Nyilván azért, mert egy-egy törvénynek az elfogadása akár két-három-négy hetet is igénybe vehet a normál jogalkotási menetben. A veszélyhelyzet tekintetében a kormány a megfelelő egészségügyi intézkedéseket és a megfelelő gazdasági intézkedéseket, hogy kezelje a koronavírus-járvány hatásait, akár 24 órán belül is meg kell tudjon hozni.(…) Tavasszal is látszott az, hogy már a rendkívüli jogrend meghosszabbításához sem járult hozzá az ellenzék és egyébként, ha meg végig megyünk, hogy ebben az évben az ellenzéknek tulajdonképpen mi volt a hozzáadott értéke a magyar parlament működéséhez, hát nagyon kevés pozitívumot tudnánk találni, de annál több negatívumot (…)”

-          válaszolta Böröcz László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!