2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Böröcz László: Olyan klímapolitikát kell folytatni, amely nem a lakossági terheket növeli

Az Európai Unió készülődő energiapolitikája azt fogja eredményezni, hogy meredeken emelkedni fognak a lakosságot érintő rezsiköltségek és az energiaárak, ez pedig elfogadhatatlan – így reagált Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban arra, hogy az új nemzeti konzultáció egyik kérdésre arra irányul, hogy ki fizesse meg a klímavédelem árát.

  • Böröcz László: Olyan klímapolitikát kell folytatni, amely nem a lakossági terheket növeli

A magyar kormány közlése szerint Brüsszel új adókat akar ránk kényszeríteni, hogy a multinacionális vállalatok által okozott környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit a magasabb rezsiárakon keresztül a magyar családokkal fizettessék meg. Orbán Viktor miniszterelnök azonban rossz ötletnek tartja azokat az elképzeléseket, hogy a klímavédelem érdekében adóztassák meg a családi házakat és a családi autókat.

Böröcz László szerint a zöld beruházásokkal segíteni kell a lakosságot és a vállalkozásokat is, hogy a fejlesztéseket létre tudják hozni, ezen kívül, pedig fontos, hogy alacsonyan lehessen tartani az energiaárakat, hiszen az az alapja a jövőbeni fejlődésnek.

Ha azok túl magasan vannak, akkor megakaszthatják a gazdaság fejlődését is (…) Olyan klímapolitikát kell folytatni, amely nem a lakossági terheket fogja növelni, hanem egyébként azokat a nagy kibocsájtó vállalatokat, amelyek egyébként a környezetterhelésért felelősek

– tette hozzá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Teljes beszélgetés:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!