2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Benkő Tibor: Körültekintő meggondolásból született ez a megállapodás

Korszerű haditechnikára van szükség a béke fenntartásához, lévédelmi rakétarendszer komponenseket vásárolt a Magyar Honvédség.A részletekről Benkő Tibor, honvédelmi miniszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Benkő Tibor: Körültekintő meggondolásból született ez  a megállapodás

Egymilliárd dollárért veszünk légvédelmi rakétarendszer komponenseket, azt mondta a nagykövet úr, hogy ez egy nagyon nagy beruházás, amelyhez hasonló horderejű még nem volt, de azért sokkal több konkrétumot önök nem árultak el. Mit lehet tudni, kérem mondjon el minden, amit lehetséges? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Azt is mondta a nagykövet úr, hogy ennyire precízen, pontosan átfogó jellegű tervezés, amely megelőzte ezt a beszerzési szándékot, önmagában azt mutatja, hogy Magyarország az adófizetők pénzét igen megfontoltan költi el olyan eszközökre, melyekre szerintünk igenis szükség van. Elsősorban, amit ön említett, hogy rakéta komponenseket vásárolunk, egy rakétakomplexum több mindent magába foglal és mi most a rakéták megvásárlására kötöttünk egy előremutató megállapodást, olyan rakétákra, amelyeket most a gripeneken is tudunk alkalmazni. Ez egy nagyon körültekintő meggondolásból, hatékony felhasználás szempontjából született ez a megállapodás

-          mondta lesz Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!