2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Bakondi György: Az EU a migránsok érdekeit az állampolgároké elé helyezné

  • Bakondi György: Az EU a migránsok érdekeit az állampolgároké elé helyezné

A múlt héten Brüsszelben 150 illegális bevándorló, köztük családosok és egyedülálló felnőttek egyaránt, elfoglaltak egy katolikus templomot, mondván, hogy annak sokkal erősebb üzenete van a külvilág felé, mintha csak az utcán tüntetnének.

Az illegális bevándorlók emellett azt is követelik, hogy a belga kormány kezdjen tárgyalásokat velük, illetve az őket képviselő, támogató civil szervezetekkel arról, hogy törvényes tartózkodási engedélyt kapjanak.

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

10330 migránst fogtak el eddig idén illegális határátlépésük közben és 132 embercsempészt, akik nekik segítettek az illegális határátlépésben.

A migránsok többsége Görögország és Bulgária felől igyekszik az országba jutni. Olyanok is vannak, akik korábban más országokon keresztül sikertelenül próbálkoztak, majd azt követően vették Magyarország felé az irányt.

„Az volna a nagyon jó, hogyha az Európai Unió migrációs politikája 2015. óta tapasztaltak alapján változna, de őszintén szólva ebben azért nem nagyon lehet bízni. (…) Sőt, az állampolgárokhoz képest számos előnyt biztosítanának a migránsoknak, az oltástól kezdve egészen az állampolgárságig.”

- jegyezte meg Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!