2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Magyarország élőben

Baán László: Bevittük a kultúrát oda, ahol még nem volt

Mérföldkőhöz érkezett a Városliget autómentesítése. Egész Európában egyedülálló mélygarázst adtak át, melynek belső falain 12 magyar művész egy-egy remekműve jelenik meg. A részletekről Baán László miniszteri biztos beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  •  Baán László: Bevittük a kultúrát oda, ahol még nem volt

Arra a kérdésre, hogy mi a hely szimbolikája, mi az üzenete Baán László közölte, 

Van egy mottónk, több zöldet és több kultúrát a ligetbe, ez több mint 100 éve együtt jár

A teret több, mint 70 éve betonozták le, tér, parkoló, egyik sem az, ami maga a liget, parkolóra szükség van, de nem a felszínen mondta Baán László. Maga a létesítmény 800 beállóhelyes, jelenleg mindenkinek ingyenes 19:00 és 07:00 között. A miniszteri biztos elmondta, hogy szerették volna humanizálni az élettelen parkolót így a világon egyedülálló módon klasszikus képzőművészeti képtárral találkozhatnak a parkolót használók. 12 kiváló magyar művész alkotásait lehet megtekinteni.

Európában és a világon is egyedülálló ez a kezdeményezés.

A parkoló azért is kiemelten fontos, mert még több zöld terület kialakítását teszi lehetővé, valamint egy újabb komoly lépés a Liget autómentesítésével kapcsolatban.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!