2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Abel-díjat kapott Lovász László

A matematikusok Nobel-díjaként jegyzett Abel-díjat 2021-ben Lovász Lászlónak, az MTA volt elnökének és Avi Wigdersonnak ítélték oda. A Magyarország élőben vendége Lovász László volt.

  • Abel-díjat kapott Lovász László

„Milyen kutatási eredmények alapján kapta ön meg most ezt a díjat?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Ez inkább egy életműdíj, tehát az életem során végzett kutatásaimért kaptam, amiből többet is kiemeltek az eredményhirdetéskor ma délben. Én úgy gondolom összefoglalóan, ezek abba az irányba mutatnak, hogy a matematika és a számítástudomány határterületét fejlesszük és ez most már egy önálló matematikai ággá nőtte ki magát”

-        válaszolta Lovász László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!