2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Láncreakció

Láncreakció: Szankcióktól független pénzügyi rendszer létrehozásán dolgozik a BRICS-csoport + videó

Szankcióktól és a dollártól független pénzügyi rendszer létrehozásán dolgozik a BRICS-csoport. Az első orosz bank fiókot nyitott Kubában, a kubai sajtó szerint ezzel függ össze az orosz hadiflotta látogatása Havanna partjainál. A nyugati hegemóna megőrzéséért háborúra készítené fel Európa lakosságát egy amerikai stratégiai vezető a Politicoban leközölt írása szerint. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Toldi Ottóval, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetőjével és Mihálovics Zoltánnal, a Makronom Intézet geopolitikai elemzőjével.

  • Láncreakció: Szankcióktól független pénzügyi rendszer létrehozásán dolgozik a BRICS-csoport + videó

Szankcióktól független pénzügyi rendszer létrehozásán dolgozik a BRICS-csoport. Az Oroszország, Kína, India, Dél-Afrika és Brazília által alapított gazdasági szövetség olyan pénzügyi rendszer elindítását tervezi, amely független egy harmadik fél, például a dollár dominanciájától – közölte Igor Morgulov, Oroszország kínai nagykövete. Oroszország a BRICS-országokkal történő, nemzeti valutában lebonyolított tranzakciói folyamatosan növekednek – mondta a nagykövet szombaton Pekingben, a 12. Világbéke Fórumon. Morgulov kiemelte, hogy az orosz–kínai kereskedelmi forgalom elérte a 240 milliárd dollárt, és az elszámolások 92 százaléka rubelben és jüanban történik.

„Kilépünk a dollár uralta térből, és kialakítjuk a valóban független pénzügyi rendszer mechanizmusát és eszközeit” – hangsúlyozta a nagykövet. Morgulov hozzátette: az új közös valuta bevezetése még távolabb van, de a BRICS, amely nemrég Etiópia, Irán és Egyiptom tagságával bővült „ebbe az irányba halad”. Ivan Csebeszkov orosz pénzügyminiszter-helyettes pedig azt nyilatkozta, hogy Oroszország a BRICS-tagállamok központi bankjaival közösen dolgozik egy elszámolási és fizetési infrastruktúra létrehozásán. A gazdasági szövetség a BRICS Bridge platform elindítását tervezi a nemzeti valutákban történő elszámolásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!